ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Les orquestres nacionals catalanes sortiran de gira aquest febrer

3/2/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/orquestres-nacionals-catalanes-sortiran-gira-aquest-febrer_1_3842454.html

Hi ha previstos cinc concerts a les ciutats de Girona, Lleida, Tarragona, Manresa i Reus.

Tot i les restriccions i el confinament municipal, el departament de Cultura vol potenciar iniciatives que portin la cultura arreu del país: amb aquest objectiu s'ha decidit a impulsar, juntament amb el Gran Teatre del Liceu, L’Auditori de Barcelona i diversos equipaments municipals, una gira pel territori de les dues orquestres nacionals, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

La consellera Àngels Ponsa ha manifestat que "aquesta és una iniciativa molt rellevant per a la cultura i per al territori en aquests moments d'especial dificultat". I ha afegit: "És de justícia fer un sentit agraïment a totes les persones que ho han fet possible amb tanta tenacitat i sensibilitat. Estem molt contents de formar-ne part".

Una proposta amb voluntat de continuïtat
La gira es farà aquest mes de febrer i es preveuen cinc concerts a les ciutats de Girona, Lleida, Tarragona, Manresa i Reus. El primer concert de la gira, a càrrec de l’Orquestra del Liceu i amb direcció de Marc Minkowski, tindrà lloc a l’Auditori de Girona aquest divendres, 5 de febrer, a les 20 hores. El dissabte 6 de febrer es farà al Teatre Fortuny de Reus, i el diumenge 7 de febrer a Lleida, a l’Auditori Enric Granados.

Els concerts de l’OBC, a càrrec del director Alexander Liebreich, se celebraran el 27 de febrer a Tarragona, i el 28 de febrer al Teatre Kursaal de Manresa, amb un programa que posa l’accent en el patrimoni musical català, vinculat a les commemoracions oficials de l’Any Gerhard i l’Any Manén, i amb una de les veus catalanes amb més projecció internacional, la mezzosoprano Anna Alàs i Jové, en el seu debut amb l’OBC.

Aquesta iniciativa compartida comença aquest any 2021, i està previst que tingui una continuïtat en temporades properes, amb dues finalitats, segons explica el departament de Cultura: "acostar les orquestres simfòniques nacionals a tot el territori i, alhora, cooperar amb altres administracions públiques que presten serveis a la difusió artística i a la promoció cultural". Així, continua la Generalitat, "s’afavoreix l’accés de nous públics a aquest àmbit musical i vertebra unes polítiques culturals de proximitat, amb vocació de servei públic i equilibri territorial".  

Jordi Nopca
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet