ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica del Liceu dirigida per Marc Minkowski arriba a l'Auditori de Girona

4/2/2021 |

 

La Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona acollirà aquest divendres 5 de febrer, a les 20 h, el primer concert de la gira per Catalunya de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel prestigiós director francès Marc Minkowski. Junts oferiran les últimes grans simfonies de Mozart i Txaikovski: la Júpiter i la Patètica.

L’estiu del 1788, Mozart va escriure les que serien les seves tres darreres simfonies (núm. 39, KV 543; núm. 40, KV 550, i núm. 41, KV 551). Cent anys més tard, el 1893, a Sant Petersburg, Txaikovski escrivia sobre la seva darrera partitura: “L’estimo com no he estimat cap altra de les meves composicions. No exagero, tota la meva ànima és en aquesta simfonia”.

Nou dies després, el compositor moria fruit del suïcidi resultat d’una depressió per la seva orientació sexual. Un testament premonitori, un rèquiem líric i instrumental carregat d’emoció. Aquestes dues peces són les que interpretaran en el concert de divendres l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb direcció de Marc Minkowski, actual director general de l’Òpera Nacional de Bordeus, i conegut per la formació Les Musiciens du Louvre. Les entrades per a aquest concert es poden adquirir a www.auditorigirona.org.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet