ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Josep Colom al capdavant del número 61 de 440Clàssica&Jazz

12/2/2021 |

 

https://www.enderrock.cat/noticia/22315/josep-colom-al-capdavant-numero-61-440classica-jazz

El número 61 de la revista 440Clàssica&Jazz correspon als mesos de febrer i març i arriba amb el focus posat en el pianista Josep Colom, que protagonitza la portada. El músic ha estat guardonat amb el Premi Enderrock 2021 al millor disc català de l'any de música clàssica per Chopin-Liszt: B Minor Sonatas (Eudora Records, 2020). Així, a la revista es publica una entrevista al pianista barceloní, que parla del seu darrer disc, de la seva trajectòria i d'alguns dels seus projectes futurs des d'una perspectiva íntima però contundent. L'àlbum posa en relleu la relació del romanticisme europeu amb el panorama musical actual i, tanmateix, serveix per introduir el reportatge d'Oriol Pérez Treviño sobre "4 obres canòniques del romanticisme”. A més de l'entrevista a Colom, també es poden consultar els millors discos de jazz i clàssica del 2020, segons la crítica, a més de llegir l'entrevista a Gonzalo del Val, guanyador del Premi Enderrock 2021 al millor disc català de l'any de jazz per Cancionero (Fresh Sound New Talent, 2020). La revista ja es pot adquirir a quioscos i llibreries.

En aquest número 61, també es presenta la nova òpera de George Benjamin al Liceu, així com les actuacions de l'eivissenca Lina Tur Bonet, que interpretarà Les quatre estacions de Vivaldi, o Mariola Membrives, que oferirà diferents actuacions i tallers a l'Ateneu de Banyoles. A més, es presenta el primer disc en solitari de la compositora i pianista Lucia Fumero. En una altra línia, s'hi commemora el 50è aniversari de La locomotora negra, així com les figures del folklorista Joan Tomàs i del compositor Josep Maria Mestres Quadreny, que va morir el passat 18 de gener. També s'hi descobreix la programació del XI Festival de Pasqua de Cervera, amb Jordi Armengol com a nou director artístic, tot posant en valor figures de músics com Robert Gerhard, Joan Manén o Eduard Toldrà.

Les últimes pàgines d'aquesta edició de la 440Clàssica&Jazz estan dedicades a les novetats discogràfiques de música clàssica i jazz, que inclouen treballs com el llibre Homenatge a Pau Casals (1876-1973) de Josep Maria Figueres, editat per la Generalitat de Catalunya el 2020, o A Pathway to become (Seed Music, 2020), d'Òscar Latorre. Així mateix, s'hi inclou també l'habitual secció de gastronomia i música de Jaume Biarnés, que en aquesta ocasió esta protagonitzada pel curiós fil vegetarià que uneix Wagner amb les galetes macrobiòtiques.  


440Clàssica&Jazz

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet