ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

María Bayo, una soprano faraona al Teatre Poliorama

24/2/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/maria-bayo-soprano-faraona-teatre-poliorama_1_3882090.html

La cantant navarresa protagonitza l'espectacle 'Divina Cleopatra', dirigit per Marc Rosich.

Teatre dins el teatre, o més aviat òpera, però no només òpera, dins el teatre. Així és Divina Cleopatra, un espectacle protagonitzat per la soprano navarresa María Bayo que es representa al Teatre Poliorama de Barcelona els dies 3, 5 i 7 de març. “No puc cantar tots els dies seguits. Necessito un dia de descans per a la veu”, explica Bayo. Té tot el sentit: l’espectacle és un concert teatralitzat amb direcció escènica de Marc Rosich i musical de Dani Espasa en què la soprano ha de mesurar les forces per interpretar fragments de l’òpera Juli Cèsar, de Händel, i peces de Piazzola, Massanet i Kurt Weill, entre altres. En aquest recorregut musical del barroc al tango, passant per l’opereta, l’acompanyen Roman Gottwald (acordió), Darío Barroso (guitarra i tiorba) i Joan Palet (violoncel).

“Cleopatra és una dona forta sobre la qual hi ha molts tòpics. Sempre la veiem com si fos una serp, però a l’obra anem descobrint que en realitat no és veritat”, diu Bayo, que atribueix els tòpics al fet que sobre l’última reina d’Egipte només n'han escrit homes: “Per això en tenim una imatge molt poc matisada, perquè només l’hem coneguda a través de la mirada dels homes”. Com diu a l'obra, aquí és ella qui decideix què canta.

Doble homenatge
“Divina Cleopatra és un homenatge a Cleopatra i a María Bayo alhora”, assegura Marc Rosich. El dramaturg barceloní va rebre l’encàrrec de la productora Anexa per crear una obra per a María Bayo. Anexa també va ser la responsable del muntatge de Master Callas, de Terrence McNall, en què la soprano navarresa feia el paper de Maria Callas. Amb aquesta interpretació ben present, Rosich va imaginar un espectacle al voltant de Cleopatra que ha anat construint amb Bayo i Espasa, tots tres consensuant el repertori musical. D’aquest “viatge eclèctic”, tal com el descriu Bayo, se’n fan ara tres funcions al Poliorama aprofitant la disponibilitat de dates del teatre barceloní. Després voltarà per Bilbao, Saragossa i Madrid, i la intenció és que més endavant torni a Barcelona per fer-hi temporada. 

Xavier Cervantes
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet