ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El trio liderat per Pinchas Zukerman obre el cicle Palau 100 del Palau de la Música Catalana

2/3/2021 |

 

Dijous que ve, 4 de març el trio liderat pel violinista Pinchas Zukerman, reconegut com un gran virtuós, juntament amb la violoncel·lista Amanda Forsyth i el pianista Shai Wosner oferiran el primer concert del cicle Palau 100 que es pot celebrar aquesta temporada 2020-21 al Palau de la Música Catalana. En aquest concert, el cicle estrella del Palau presenta un programa variat de Sonates i Trios que inclou obres de Beethoven, Mozart, Fauré i Brahms.

El concert començarà amb les Variacions Kakadu, en Sol major, op. 121 de Beethoven, deu variacions basades en l’ària “Ich bin der Schneider Kakadu” de l’òpera Die Schwestern von Prag de Wenzell Müller. Les seguiran la Sonata per a violí en Mi menor, KV 304 de Mozart, escrita el 1778 durant la seva estada a París i l’única de les escrites en aquesta tonalitat, que traspua la tristesa per la mort de la seva mare, i Elegie, op. 24 de Gabriel Fauré. Dues obres de Johannes Brahms traçaran la recta final del concert, la Sonatensatz en Do menor i el Trio en Do major, op. 87, obra de maduresa en què la seva música és “més acurada, ben amanida i sensata”, segons explica el doctor en humanitats i divulgador musical Carlos Calderón al programa de mà del concert.

Aquest concert substitueix el que havia d’oferir l’Orquestra Simfònica de la WDR de Colònia, dirigida per Cristian Măcelaru i amb Pinchas Zukerman i Amanda Forsyth com a solistes convidats, que va cancel·lar la seva gira a causa de les dificultats de mobilitat internacional derivades de la crisi de la COVID-19. Amb tot, el Palau manté la cita amb aquests gran solistes. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet