ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'idil·li amb Girona anima Ibercamera a portar la Simfònica de Viena el 2022

6/3/2021 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1934124-l-idil-li-amb-girona-anima-ibercamera-a-portar-la-simfonica-de-viena-el-2022.html

El concert amb la prestigiosa orquestra serà per celebrar la quinzena temporada i la relació de llarga durada amb l’Auditori.

L’actu­ació el mes de gener pas­sat de l’Orques­tra Simfònica del Tea­tre Mariïnski, sota la direcció de Valery Ger­giev, va supo­sar un punt d’inflexió perquè la tem­po­rada de con­certs de música clàssica a Girona no només esti­gui garan­tida sinó perquè l’idil·li d’Iber­ca­mera amb la ciu­tat con­tinuï aflo­rant. Així com la res­posta i fide­li­tat del públic, que, en parau­les del pre­si­dent del Grup­Ca­mera, Josep Maria Prat, ha estat “extra­or­dinària” i “com­mo­ve­dora”.

Que en plena crisi es man­tin­guin encara uns cinc-cents abo­nats i “hàgim pogut sen­tir l’alè musi­cal rere nos­tre”, segons Prat, ha ani­mat aquesta ins­ti­tució musi­cal pri­vada –que orga­nitza des del 2008, i de forma con­cer­tada amb l’Ajun­ta­ment de Girona i altres ins­ti­tu­ci­ons públi­ques, un cicle anual de con­certs– a afron­tar amb més ànims i força que mai una quin­zena tem­po­rada. Quinze anys de col·labo­ració amb l’Audi­tori de Girona que es com­me­mo­ra­ran amb un d’aquells con­certs als quals ens tenen acos­tu­mats –i ben segur que es recor­darà–, a càrrec de la Simfònica de Viena.

Iber­ca­mera Girona con­ti­nua man­te­nint la relació de nom­bre d’abo­nats per habi­tants més alta a l’Estat (fins a sis-cents, abans de la pandèmia). Aquesta dada omple sem­pre d’orgull Josep Maria Prat perquè se l’han gua­nyat a pols. “És una ciu­tat que no tenia una tra­dició de música clàssica fins que no va arri­bar l’Audi­tori. I van ser ells que ens van con­vi­dar a pro­gra­mar a Girona. Ni ells es cre­ien l’afluència d’abo­na­ments que tindríem, tot i que sem­pre ha estat un dels nos­tres valors fide­lit­zar el públic. Ara ja som un ele­ment més de l’Audi­tori”, declara. Prat també valora els al·lici­ents de l’equi­pa­ment, que aquest any cele­bra els quinze anys: acústi­ca­ment excel·lent i per l’equip que el ges­ti­ona, que és “excep­ci­o­nal”, diu. “Només rebem elo­gis dels artis­tes que hi venen”, hi afe­geix.

Tot i no haver estat un any gens fàcil, es mira el futur amb opti­misme i amb la segu­re­tat d’haver demos­trat que la capa­ci­tat de con­tagi és pràcti­ca­ment nul·la als con­certs que s’han fet i que es faran: “Sigui per la reno­vació d’aires dels equi­pa­ments cul­tu­rals, per les mesu­res pre­ses o pel com­por­ta­ment del públic.”

I demà, Zuker­man

Tam­poc cal anar lluny per gau­dir de grans con­certs. Demà mateix, en aquesta ciu­tat amb arrels jue­ves hi actuarà Pinc­has Zuker­man (19 h), dipo­si­tari de la tra­dició vio­li­nista més impor­tant de la història. En un sen­tit home­natge al seu men­tor, el mes­tre Pau Casals, ha con­vi­dat la vio­lon­cel·lista Amanda Forsyth i el pia­nista Shai Wos­ner per inter­pre­tar un pro­grama de sona­tes i trios de gran vari­e­tat i interès, de Mozart, Beet­ho­ven, Brahms i Fauré. 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet