ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Núria Rial canta música de Robert Gerhard amb l'OBC

10/3/2021 |

 

La soprano Núria Rial canta música de Robert Gerhard amb l'OBC, dissabte 13 i diumenge 14 de març a la Sala 1 Pau Casals amb la direcció de Francesc Prat.

La soprano Núria Rial, una de les veus més aclamades del panorama internacional, torna a L'Auditori de Barcelona per realitzar el programa d'aquest cap de setmana amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Amb la direcció de Francesc Prat, Rial interpretarà les Sis cançons populars catalanes i Cançoner de Pedrell de Robert Gerhard, compositor de qui enguany commemorem el 50è aniversari de la seva mort. Les Sis cançons populars catalanes es van estrenar sota la batuta del compositor i amb la soprano Conxita Badia, el 1931, al Palau de la Música, amb l’Orquestra Pau Casals. Aquí, la música tradicional és un element més dins d’un ric mosaic sonor que l’aproxima a les inquietuds avantguardistes des d’un prisma totalment personal.

De la mateixa manera, el Cançoner de Pedrell recull un seguit de cançons tradicionals catalanes recopilades per Felip Pedrell, mestre de Gerhard, i aquest les reelabora des d’una perspectiva musical avançada, molt influïda per Béla Bartók.

L’empremta de Felip Pedrell en els compositors més significatius del país de la primera meitat del segle passat (Manuel de Falla i Robert Gerhard) és ben coneguda. La vida a l’exili d’aquests dos compositors dedica diversos homenatges al seu mestre. Pedrelliana, és l’últim dels Homenajes de Falla, així com l’últim moviment de la simfonia Homenatge a Pedrell de Gerhard, composta a Cambridge en ocasió del centenari del naixement de Pedrell i inèdita, en la seva versió completa, fins al 1972, tot i que en l’actualitat només es troba editat el 3r moviment, Pedrelliana.

El programa es completa amb les Variacions sobre un tema de Chopin, obra magna de Frederic Mompou, i que aquest va basar en el Preludi op. 28 n. 7 de Chopin. Escoltarem aquesta partitura, original per a piano, en l'orquestració de Josep Soler. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet