ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna la presencialitat al Festival de Pasqua de Cervera

12/3/2021 |

 

https://www.enderrock.cat/noticia/22448/torna-presencialitat-al-festival-pasqua-cervera

El cicle referent de la música clàssica catalana se celebrarà del 27 de març al 4 d'abril
Diferents espais de la ciutat serviran d'escenari a 15 concerts sota la direcció artística de Jordi Armengol
El Festival de Pasqua estrenarà un poema simfònic de Brotons

L'11ª edició del Festival de Pasqua de Cervera recupera la presencialitat, del 27 de març al 4 d'abril, després d'una darrera edició virtual a causa de la pandèmia. Jordi Armengol, violista, musicòleg i membre del Quartet Teixidor, assumeix enguany la direcció artística del cicle posant en valor que "és l'únic festival dedicat a la música clàssica catalana. El seu punt fort i distintiu és donar a conèixer el nostre patrimoni, i quan dic això penso tant en el patrimoni passat com en l'actual." Les entrades ja es poden adquirir a la web del festival.

El cicle, enguany, rendeix homenatge a Robert Gerhard, pel 125è aniversari del seu naixement, i a Joan Manén, quan se'n compleixen 50 anys de la mort. Així, la primera actuació anirà a càrrec de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), al Paranimf de la Universitat de Cervera, que interpretarà les Miniatures de Manén i el Cancionero de Pedrell de Gerhard.

El diumenge 28 serà el Quartet Casals qui pujarà dalt l'escenari per homenatjar, en aquesta ocasió, el Quartet Renaixement en el 100è aniversari del seu comiat. El mes d'abril començarà amb l'espectacle performatiu Bombolla segura on actuarà Jaume Sangrà, acompanyat de Carles Marigó al piano.

El divendres 2 d'abril, en un concert matinal, Júlia Farrés-Llongueras s'ajuntarà amb Daniel Blanch a l'Auditori Municipal per repassar el repertori dels dos compositors homenatjats en aquesta edició. Alhora, a l'església de Sant Domènec, Locus Desperatus hi descobriran la sonoritat de la Catalunya medieval. Al vespre serà el torn dels veterans del jazz Juanjo-Monge Quartet.

Anna Puig i Jordi Castellà obriran el segon dissabte del cicle repassant a viola i piano obres de Cervelló, Benejam, Gerhard, R. Lamote i Bone. A la mateixa hora, però a la Sala de Quadres de la Paeria, Àlex Garrobé posarà les sis cordes de la seva guitarra al servei de l'obra de Manén, de Sor i Sainz de la Maza. A la tarda del mateix dissabte 3 d'abril, el Festival de Pasqua de Cervera ha reservat un espai per a tota la família amb un espectacle a càrrec de Symbiotic Duo que viatjarà a través de la música i actuacions teatrals per les aventures d'Els Viatges de Gulliver (Jonathan Swift, 1726). Al vespre, la Companyia Xuriach explicaran, amb música i dansa, el barroc català. Finalment, el cicle tancarà diumenge 4 al Paranimf de la Universitat de Cervera amb l'actuació del Cor de la Cambra del Palau de la Música Catalana, que recorrerà 150 anys de música coral catalana amb obres de Clavé, Millet, Vives, Nicolau, Morera, Pujol, Serra, R. Lamote, Taltabull, Oltra i Vivancos.

Activitats paral·leles
En línia amb el certamen, però fora de la seva programació, es farà la conferència d'Oriol Pérez Treviño "Rober Gerhard, més enllà de l'exili", que inaugurarà el Festival de Pasqua de Cervera a les 17h del dia 27. Pérez Treviño és així mateix comissari de l'exposició que acollirà el museu de la ciutat, "Tot escoltant Gerhard. Un Quixot amb noblesa d’esperit”. El dia 28 es projectaran els documentals Joan Manén, variacions sense tema i Joan Manén, el geni oblidat, i en darrer lloc, el divendres 2 d'abril, el director d’orquestra i comissari de “Robert Gerhard 2020-2021”, Edmon Colomer, farà l'audició comentada de La pesta de Gerhard a l'Auditori Municipal. 


440 Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet