ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Yo-Yo Ma improvisa un recital a l'hospital

15/3/2021 |

 

https://www.elperiodico.cat/ca/oci-i-cultura/20210314/yo-yo-ma-improvisa-un-recital-a-lhospital-vacuna-covid-19-11578734


En una actuació espontània del gran violoncel·lista Yo-Yo Ma va sorprendre aquest dissabte els qui havien acudit al Berkshire Community College a Massachusetts (EUA). El músic, que va acudir a posar-se la segona dosi de la vacuna, va agrair així la feina realitzada pels metges i els sanitaris. El públic va aplaudir el seu recital de 15 minuts amb què va amenitzar el temps a la sala d’espera del centre de vacunació.

https://www.facebook.com/berkshirecc/posts/10159601326713013Col·locat en observació després de rebre la seva injecció, a Yo-Yo Ma no li va importar tocar assegut sumàriament en una cadira de plàstic en un lloc sense les condicions idònies de so. Tot i així, la seva música va ser rebuda molt calorosament pel públic. «Volia oferir alguna cosa en agraïment (per la vacuna)», va explicar el director del centre, Richard Hall, segons cita el diari local ‘The Berkshire Eagle’.

Durant l’últim any, el músic ha publicat regularment a les xarxes socials les seves interpretacions de Bach o Beethoven, entre altres, sota els hashtags #songsofcomfort o #songsofhope (peces de consol o esperança). «En aquests temps d’ansietat, vull continuar compartint la música que em reconforta», va explicar en un tuit fa un any.

El solista també ha actuat en diverses ocasions en memòria de les víctimes de la pandèmia i en honor al personal mèdic. 


El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet