ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Bach Collegium Barcelona debuta amb el Concert de Rams a l'Abadia de Montserrat

16/3/2021 |

 

El cor i l’orquestra especialitzats en la interpretació de música antiga interpretaran cantates de Quaresma i de Diumenge de Rams, de Johann Sebastian Bach.

El proper diumenge, 28 de març (Abadia de Montserrat, 21:00 h), Bach Collegium Barcelona, interpretarà les cantates BWV 106 i BWV 182 i l’ària per a soprano “Ich folge dir gleichfalls” de la Passió segons Sant Joan, de J. S. Bach, sota la direcció de Pau Jorquera.

El concert, que rep el títol de “Després vine i segueix-me”, pretén ser una metàfora musical, a través de tres obres del compositor alemany, del recorregut de la Quaresma fins al Diumenge de Rams. Així doncs, la Cantata BWV 106 “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” obrirà el concert com a invitació al descans en la voluntat de Déu. Seguidament, l’ària per soprano de la Passió segons Sant Joan, esdevindrà l’expressió del desig genuí i quasi ingenu de fer el camí que Jesús ens proposa. Finalment, la Cantata BWV 182, pròpia d’aquest diumenge de Rams, tancarà el concert fent referència al fet que Crist s’ha desvelat per nosaltres amb la seva Resurrecció.

Com és habitual, el cor de Bach Collegium Barcelona comptarà amb la participació de diversos solistes integrats en la plantilla del Cor, la soprano Maria Pujades, les altos Mariona Llobera i Yolanda Romero, els tenors Oriol Guimerà i Matthew Thomson i els baixos Vincent de Sommer i Néstor Pindado, molts d’ells guanyadors de les darreres edicions de la “Salvat Beca Bach” una iniciativa liderada i patrocinada per la Fundació Salvat que té la voluntat de potenciar la formació i la promoció dels joves cantants solistes al voltant de la música vocal de J.S.Bach.

L’Orquestra del Bach Collegium Barcelona que acompanya aquesta producció, liderada per Adriana Alcaide (violí), comptarà amb la participació d’alguns dels millors especialistes en interpretació històrica del nostre país, entre d’altres Xavier Puertas (contrabaix), Emmanuel Balssa i Anna Casademunt (viola de gamba), Eva del Campo (clavièmbal), Guillermo Turina (violoncel) o Joan Izquierdo (flauta de bec).

El concert serà retransmès en streaming (reproducció en temps real) a: Montserrat TV, i a les televisions locals de “La Xarxa”, on serà també reemès en els dies posteriors al concert. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet