ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Cor Jove de l'Orfeó Català interpreta 'Les quatre estacions' de Salvador Brotons

17/3/2021 |

 

El Cor Jove de l’Orfeó Català interpreta demà Les quatre estacions de Salvador Brotons i obres de Rossini al Palau de la Música Catalana

El Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigit pel seu titular, Esteve Nabona, i acompanyat al piano per Pau Casan, oferirà al Palau de la Música Catalana el concert “Carnaval a Venècia”, que inclourà obres de Salvador Brotons i Gioachino Rossini. Aquest concert, corresponent al cicle La Casa dels Cants, havia estat inicialment programat per al dia 21 de febrer passat, però amb un programa diferent.

El Cor Jove iniciarà el concert amb Les quatre estacions, op. 64 del compositor i director català Salvador Brotons, un cicle per a cor i piano sobre textos del poeta Josep Carner estrenat el 1994 pel Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, que va fer-li l’encàrrec. “Aigües de la primavera”, “Incúria d’agost”, “Darrer pleniluni de tardor” (amb Andrea Martí, soprano del Cor, com a solista) i “Cançó de Nadal” són les quatre estacions d’aquest compositor prolífic que “s’ha mogut sempre en un llenguatge tonal accessible, expressiu i natural”, explica el músic i crític musical Sergi Moreno-Lasalle al programa de mà del concert.

El concert seguirà amb una selecció dels Péchés de vieillesse (Pecats de vellesa) de Rossini, un extens conjunt de composicions per a diferents formacions de petit format, “sovint de caràcter simple i burlesc”, publicades en catorze volums, alguns dels quals integrats “per petites peces vocals, a solo o conjunt, d’un estil molt planer, fresc i brillant”, diu Moreno-Lasalle. D’aquestes composicions, el Cor Jove cantarà Salve, O Vergine Maria, Un petit train de plaisir (amb els membres del Cor: Maria Vives, Jordi Giné i Arnau Segura, com a narradors), I gondolieri i Quartetto pastorale. De Rossini, el Cor també cantarà Il Carnevale di Venezia, peça de caràcter festiu sobre un text de Pacini, i el celebrat Duetto buffo di due gatti, a càrrec de les mezzosopranos del Cor Helena Tajadura i Txell Sánchez, peça atribuïda al compositor italià. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet