ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Bach Collegium Barcelona debuta a l'Abadia de Montserrat amb el Concert de Rams

19/3/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-bach-collegium-barcelona-debuta-a-labadia-de-montserrat-amb-el-concert-de-rams/

El Bach Collegium Barcelona, el cor i l’orquestra especialitzat en la interpretació de música antiga, interpretarà cantates de Quaresma i de Diumenge de Rams de Johann Sebastian Bach aquest diumenge, 28 de març de 2021 (21 h, entrada gratuïta amb reserva prèvia), a l’Abadia de Montserrat en el que serà el debut de la formació en aquest espai. També, la formació anuncia noves dates per al retorn de Mitsingen Bach Collegium, el programa de cantates participatives que recupera l’exitosa proposta dos anys després de la seva aturada.

El concert a Montserrat, que porta per títol “Després vine i segueix-me”, pretén ser una metàfora musical a través de tres obres del compositor alemany, del recorregut de la Quaresma fins al Diumenge de Rams. Així, obrirà el concert la Cantata BWV 106 “Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit” com a invitació al descans en la voluntat de Déu. Seguiran l’ària per a soprano “Ich folge dir gleichfalls” de la Passió segons sant Joan, expressió del desig genuí i quasi ingenu de fer el camí que Jesús ens proposa, i, finalment, la Cantata BWV 182 “Himmelkönig, sei willkommen”, pròpia d’aquest Diumenge de Rams que fa referència a la resurrecció de Crist.

Com és habitual, el cor del Bach Collegium Barcelona comptarà amb la participació de diversos solistes integrats en la plantilla del cor, com la soprano Maria Pujades, les altos Mariona Llobera i Yolanda Romero, els tenors Oriol Guimerà i Matthew Thomson i els baixos Vincent de Sommer i Néstor Pindado; molts d’ells han estat guanyadors de les darreres edicions de la Salvat Beca Bach, una iniciativa liderada i patrocinada per la Fundació Salvat que té l’objectiu de potenciar la formació i la promoció dels joves cantants solistes al voltant de la música vocal de J.S. Bach. Per a aquesta producció, la formació també compta amb la participació d’alguns dels millors especialistes en interpretació històrica del país.

El concert es podrà seguir en directe per streaming a través de Montserrat TV i La Xarxa, de televisions locals, que també l’emetrà posteriorment. Per a assistir al concert cal reservar prèviament l’entrada gratuïta al telèfon 93 877 77 77.

D’altra banda, el proper 30 de maig torna el programa de cantates participatives Mitsingen Bach Collegium (MBC; antigament Bach zum Mitsingen, BZM), que celebrarà el desè aniversari. Aquesta iniciativa coral inèdita a Catalunya interpreta des de 2011 el cicle integral de les cantates de J. S. Bach en format participatiu al costat de cantaires novells i professionals, amb formació musical i experiència coral. S’interpretarà la Cantata BWV 194 “Höchsterwünschtes Freudenfest”, respectant la data litúrgica per a la qual Bach va escriure aquesta obra. Properament estaran disponibles els formularis d’inscripció al web https://bachcollegiumbarcelona.com/mbc-cantates.

Fundat l’any 2018 i dirigit per Pau Jorquera, el Bach Collegium Barcelona (BCB) és una iniciativa professional que compta amb un cor i una orquestra especialitzats en la interpretació de la música antiga. L’objectiu fonamental de BCB és la difusió de la música de J. S. Bach amb concerts que incloguin elements de proximitat entre la mateixa música i el públic. El juliol de l’any 2018 el BCB grava el seu primer disc per cor a cappella Bach ist meine Freude!, amb motets de la família Bach, com a resultat i resum del treball realitzat els darrers anys. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet