ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Pasqua de Cervera oferirà 15 concerts durant sis dies

24/3/2021 |

 

https://www.elperiodico.cat/ca/en-ruta-catalunya/20210323/festival-cervera-setmana-santa-11604283

El Festival de Pasqua de Cervera oferirà 15 concerts durant sis dies

El Festival de Pasqua de Cervera, que se celebrarà del 27 de març al 4 d’abril, oferirà aquesta edició un total d’onze produccions musicals diferents que es traduiran en quinze concerts repartits durant sis dies per diferents espais de la ciutat.

Segons han informat des de l’organització, el festival estrena aquest any director artístic i serà el torn del violista i musicòleg Jordi Armengol, que mantindrà les arrels que formen la identitat del festival i que el converteixen en un «referent» de la música clàssica catalana.

No obstant, Armengol proposarà noves propostes multidisciplinàries, altres gèneres musicals i, sobretot, aglutinarà activitats paral·leles com projeccions documentals, audicions comentades, exposicions i conferències.

Durant la celebració del festival es commemorarà el 125 aniversari del naixement de Robert Gerhard, i el cinquantenari de la mort de Joan Manén, mentre es recordarà el Quartet Renaixement d’Eduard Toldrà.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida serà l’encarregada d’inaugurar el festival el pròxim 27 de març, mentre que el dia 28 es projectarà el documental «Joan Manén, variacions sense tema», a l’auditori municipal de Cervera.

Quartet Casals
Més tard, a les 20.00 hores de diumenge, el paranimf de la universitat de Cervera acollirà el prestigiós Quartet Casals.

La setmana següent, el festival continuarà amb activitats paral·leles i actuacions com les de Carles Marigó i Jaume Sangrà, Júlia Farrés i Daniel Blanch, Locus Desperatus, Juanco-Monge Quartet, Anna Puig i Jordi Castellà, Àlex Garrobé, Symbiotic Duo, Companyia Xuriach i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana amb Xavier Puig. 


El Periódico de Catalunya

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet