ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El nou projecte audiovisual ‘Carmina Burana' de Palau Vincles s'estrena el 28 de març

24/3/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-nou-projecte-audiovisual-carmina-burana-de-palau-vincles-sestrena-el-28-de-marc-a-palau-digital-i-tv3/

El nou projecte audiovisual ‘Carmina Burana’ de Palau Vincles s’estrena el 28 de març a Palau Digital i TV3.

El Palau de la Música Catalana potencia el seu projecte social Palau Vincles i presenta el nou projecte audiovisual Carmina Burana, que s’estrenarà el 28 de març a Palau Digital i TV3. També, aquest 2021 tindrà lloc la segona edició de l’esplai artístic d’estiu, adaptat a les mesures COVID.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana potencia el seu projecte social reformulant-ne les línies d’actuació i també el nom, que ara serà Palau Vincles, a fi d’enfortir-ne el posicionament i mesurar l’impacte de la intervenció sociomusical en la millora de la vida dels participants. Palau Vincles, fins ara anomenat Clavé XXI, té com a objectiu fomentar la inclusió social a través de la pràctica musical i coral d’infants i joves en zones o situacions vulnerables. A més, Palau Vincles també pren una altra dimensió, ja que promou la creació de xarxes amb altres entitats d’intervenció, administracions públiques i sector privat.

Entre les seves línies d’activitat, Palau Vincles tenia previst oferir el concert de Carmina Burana l’1 de febrer passat, amb el Cor Jove de l’Orfeó Català i la participació de 370 nens i nenes del projecte social a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana, però atenent a les limitacions a causa de la COVID-19, la participació d’aquests cors al concert en directe es va haver de cancel·lar.

Amb la voluntat d’adaptació a les circumstàncies i d’oferir als participants una nova oportunitat de créixer, així com també donar visibilitat al projecte social, s’ha dut a terme una producció audiovisual amb l’enregistrament del concert del dia 1 de febrer (només el Cor Jove) i amb la intervenció dels diversos cors de Palau Vincles des de les escoles i els centres oberts respectius. El resultat és un producte audiovisual plural que s’estrenarà el proper diumenge 28 de març de 2021 (11.15 h), al programa Diumenge, concert de TV3 i a www.palaudigital.cat.

Els més de 370 nens i nenes que participen en aquesta producció provenen de 28 corals (4 d’escoles, 5 de centres oberts i les 2 formacions centrals de Palau Vincles). Han estat més de dos mesos d’enregistraments als centres esmentats, una producció que ha suposat noves dosis d’il·lusió i empoderament per als cantaires, que han vist com el ritme d’assajos i de concerts s’ha vist afectat per la pandèmia. Aquest és, doncs, un exemple de com el Palau s’adapta a la situació pandèmica actual i posa el focus i tots els esforços per poder continuar, d’una banda, oferint música en viu i, de l’altra, fomentant la inclusió a través de la música i el cant coral gràcies a la tecnologia i les noves plataformes, com Palau Digital.

Cal destacar que Palau Vincles compta amb el patrocini essencial de Grífols, Fundació “la Caixa” i Fundació Gandara. A més, la Fundació Caixa d’Enginyers col·labora amb el Cor Juvenil Palau Vincles. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet