ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Anunciats els Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya 2020

24/3/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/anunciats-els-premis-josep-anselm-clave-del-cant-coral-a-catalunya-2020/

Ja s’han anunciat els guanyadors de les diferents categories de la tercera edició dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya, que convoca la Federació de Cors de Clavé. Si les restriccions per a la contenció del coronavirus ho permeten, la gala de lliurament dels premis tindrà lloc el dissabte 22 de maig de 2021 (17 h) als jardins del castell de Montesquiu (Osona), en el marc de la Diada dels Cors de Clavé.

Aquesta tercera edició, que ha estat excepcional i marcada per la pandèmia, ha reformulat categories i n’ha establert de noves amb la finalitat de “reconèixer el gran esforç que han fet totes les entitats per seguir efectuant activitats durant la pandèmia”, en paraules de Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé.

En la categoria de millor espectacle en directe, el guanyador ha estat El cant de la Sibil·la del Cor Francesc Valls, així com també L’espill encantat de Jaume Ferran (música de Jordi Castellà i lletra i guió de Montse Pont), amb el premi del públic; pel que fa a la categoria de millors produccions en vídeo, s’ha atorgat un doble premi a El pessebre 2020 de la Federació Catalana d’Entitats Corals i Tot anirà bé del Conservatori de Cervera, a més de The circle of life del Barcelona Gay Men’s Chorus (GMC), amb el premi del públic.

El premi al millor enregistrament ha estat per a Cum silentio del Cor Cererols (CD de l’abadia de Montserrat), mentre que el premi a la millor composició ha estat per a la cantata La corona de coloms de Jordi Castellà, amb lletra de Narcís Turull (cantata de celebració dels 50 anys de la Coral Infantil Nova Cervera). El premi de transformació social ha estat per a Cantagran! de l’Auditori de Barcelona, i el premi dedicat a caramelles ha estat per a Per una Pasqua millor de la Polifònica de Puig-reig.

El premi a la millor producció d’espectacle no coral, una de les noves categories d’aquesta edició, ha recaigut en A plaça!, una proposta de l’Esbart Català Dansaire que recull i recupera danses tradicionals que es ballen per les festes de pobles i ciutats. Els premis a les trajectòries corals, grupals i individuals, han reconegut l’Agrupació Cor Madrigal i el director Manel Cabero Vernedas.

En la categoria de comunicació ha estat premiada la revista «La Circular» del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), mentre que en la categoria educació també s’ha atorgat doble premi: a la Trobada d’Animadors de Cant Litúrgic al Monestir de Montserrat, pels seus cinquanta anys, i al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per l’aplicació del protocol del cant coral als instituts, amb menció especial a l’Institut Vinyes Velles de Montornès del Vallès.

El jurat d’aquesta tercera edició dels Premis Josep Anselm Clavé del Cant Coral a Catalunya, ha estat format per Josep Mut Benavent (president), Josep Fornés, Andrea de Escalada, Carles Grèbol, Esteve Costa Ventura i Anna Gorchs. S’hi van presentar un total de 368 candidatures, fet que demostra que malgrat la pandèmia el cant coral no s’ha aturat, per això a tots els candidats se’ls atorgarà una menció d’honor.

D’altra banda, al matí de La Diada dels Cors de Clavé, el 22 de maig, es presentaran els resultats de la primera fase del projecte Clavé Desconegut, una iniciativa en què s’han recuperat una vintena d’obres de l’autor i de les quals s’han publicat dues, L’Aplec del Remei, el primer espectacle de teatre musical en llengua catalana, i el conte musical Una fontada. També se celebrarà la reunió ordinària de l’Assemblea General i es presentaran els actes de preparació del bicentenari del naixement del mestre Josep Anselm Clavé l’any 2024. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet