ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El cor Lieder Càmera de Sabadell es dissol després de 32 anys d'activitat

25/3/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-cor-lieder-camera-de-sabadell-es-dissol-despres-de-32-anys-dactivitat/

Una de les entitats que han marcat el ritme de la vida coral catalana durant les últimes dècades, el cor Lieder Càmera de Sabadell, anuncia que la propera temporada 2021-22 serà la darrera, amb la qual tancarà un recorregut artístic de més de trenta anys impulsat el 1990 per Josep Vila i Casañas.

La temporada 2021-22 del Cor Lieder Càmera arrencarà, precisament, a la tardor, amb tres concerts del programa a cappella “Essències” amb què acabarà la gira que haurà començat el proper mes de maig i que haurà visitat set ciutats catalanes. I al llarg de 2022, el cor col.laborarà amb algunes de les millors orquestres del país que el duran als principals escenaris de casa nostra.

El cor es dissoldrà un cop acabi la propera temporada per tres raons: les dificultats econòmiques, la manca d’un relleu generacional que comparteixi l’esperit essencial del cor i l’increment d’oportunitats de professionalització per als bons cantants de cor que dificulta nodrir grups com Lieder Càmera.

Lieder Càmera va ser fundat l’any 1990 sota l’impuls de Josep Vila i Casañas, que el va dirigir durant els primers vint anys i hi va tornar d’ençà de juliol de 2018 fins a l’actualitat. També n’han estat directors titulars Glòria Coma, Xavier Pastrana, Elisenda Carrasco i Eduard Vila. El seu projecte actual que combina la dedicació amateur i la professional ha ofert durant anys uns bons resultats artístics que han atret nombrosos programadors i ha dut el cor a fer més de cinc-cents concerts, diversos enregistraments discogràfics, produccions operístiques i espectacles de diferents formats a Catalunya i a l’estranger. Com a tal, ha rebut també el suport econòmic tant de l’administració com d’institucions privades.

D’altra banda, les transformacions intrínseques del panorama coral català dels últims anys, amb un nombre encara petit però creixent de formacions vocals professionals a diferència del moment en què es va crear Lieder Càmera, fa més difícil el manteniment de models de cor amateur capaços d’afrontar repertoris d’alta exigència que requereixen un treball a llarg termini per tal de crear un so propi i una personalitat artística única.

Lieder Càmera, que entén que ha contribuït de manera positiva a aquesta evolució del cant coral a Catalunya, deixa el seu llegat en mans del fundador i actual director Josep Vila i Casañas 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet