ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OFF Concurs Maria Canals engega una nova edició del 'Tu hi toques?'

25/3/2021 |

 

L'OFF Concurs Maria Canals engega una nova edició del 'Tu hi toques?' per fomentar la pràctica universal del piano

Des de fa diverses temporades, l'OFF Concurs Maria Canals promou el concurs 'Tu hi toques?' entre les escoles de música, conservatoris i tots aquells que s’atreveixin a gravar un vídeo per penjar-lo a “La galeria dels tocats”. Es demana als participants que expliquin el motiu pel qual toquen el piano i què és el que més els agrada de la pràctica, acompanyant les paraules d’una breu interpretació musical. Després de la deliberació del jurat, els premiats en el concurs “Tu hi toques?” tenen l’ocasió de tocar el piano de gran cua del Palau de la Música Catalana.

Després de l'èxit de la temporada passada, la més casolana de totes, en què es va assolir una altíssima participació amb 150 vídeos amateurs, enguany s'anima a mantenir l'entusiasme dels pianistes, que hauran de compartir a les xarxes el hashtag habitual, #tuhitoques, diferent al que l'OFF Concurs va promoure l'any passat amb #tuhitoquesacasa, en una edició en sintonia amb les tendències del moment excepcional. Les propostes es podran presentar fins al dia 1 de maig, i es podran veure a “La galeria dels tocats”, a la pàgina web de l’entitat (mariacanals.org), associada a un canal de Youtube propi.

El jurat valora tres aspectes de les iniciatives: el motiu més original que empeny els concursants a tocar el piano, el nombre de visites que ha obtingut el vídeo - premiant el que en tingui més-, i la millor edició i realització. L’objectiu no és demostrar o fomentar el virtuosisme sinó reivindicar la pràctica universal de la música d’acord amb les tendències tecnològiques, socials i culturals imperants. A tots els premiats se’ls fa lliurament d’un diploma. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet