ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Atlàntida amb accent femení

24/3/2021 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/latlantida-amb-accent-femeni-164247

L’equipament presenta una programació primaverenca paritària i jovial

L’Atlàntida de Vic acollirà entre els mesos d’abril i juny una temporada amb propostes molt variades, marcades per un gran protagonisme de dones. La programació s’ha presentat aquest dilluns 22 de març i busca atraure públic jove amb propostes de nova creació i estrenes.

L’auditori osonenc seguirà fent lloc a la música clàssica amb la interpretació de l’òpera Aida, de Giuseppe Verdi, el 9 de maig, amb l’acompanyament instrumental de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el suport vocal del Cor Amics de l’Òpera de Sabadell. Dos dies abans està previst el concert del reconegut violinista libanès Ara Malikian (07/05), acompanyat del pianista contemporani Ivan “Melón” Lewis.

A la presentació, Montse Catllà, directora de la Fundació L’Atlàntida, ha volgut destacar tres punts fonamentals d’aquest nou tram de programació. El primer, la paritat, que es reflecteix en què dels 233 artistes que trepitjaran l’escenari del teatre, 140 seran dones i, de les 19 direccions teatrals, 11 seran dones. Una presència femenina que supera, de lluny, la barrera del 50%, fet poc habitual en les programacions de les grans institucions del país. Aquesta remarcable aposta arriba després de l’èxit i la gran repercussió social d’#Ambveudedona, l’itinerari de programació dels darrers mesos que ha comptat amb més de 2.000 participants.

El segon element clau de la programació és l’aposta pels nous formats amb l’inici de gira de l’obra de teatre De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda (09/04), de la companyia La Calòrica, que es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya amb una gran recepció. També es viurà l’estrena absoluta de l’espectacle musical i visual de producció pròpia 8, 9 i 10 (30/04) del productor Raül Refree i el director de cinema Isaki Lacuesta, dins del marc de celebració dels 10 anys d’ACVIC Centre d’Arts Contemporànies. La cantautora vigatana Joana Serrat ha escollit l’escenari de L’Atlàntida per presentar en primícia el seu nou àlbum (18/06) i la Clara Cortés estrenarà el monòleg És el moment (10/06). Unes propostes que també busquen assolir el tercer objectiu de l’organització d’atreure nous públics a l’espai.

No tot seran primeres vegades, però, també es viurà l’últim concert del grup Germà Negre (16/04), figura destacada de la música tradicional catalana, abans d’acomiadar-se definitivament dels escenaris.

En aquest tram primaveral, se seguirà apostant per programar part de les propostes en format online a través de la plataforma Sala 4 – L’Atlàntida digital durant el mes d’abril. Es produirà l’estrena de l’espectacle familiar La Nana i l’avi Papet (01/04) i, fins al 30 de juny, es podrà veure la producció pròpia Píndoles per a la COVID, primera dosi, estrenada el passat 4 de març al mateix teatre.

A la presentació d’aquestes propostes, Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida, ha avançat que, a principis del mes de juny, es donarà a conèixer la programació del cicle Clàssica Jove 2021. 

Pau Requena
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet