ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Sax Fest prepara el desenllaç amb el nom dels finalistes

31/3/2021 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/84842/el-sax-fest-prepara-el-desenllac-amb-el-nom-dels-finalistes

L’ONCA participarà en el certamen amb dues aparicions.

Els noms dels sis semifinalistes que es disputaran el trofeu de la setena edició del Solo Sax Competition el pròxim 1 d’abril es van donar a conèixer ahir a la tarda. D’aquesta manera, els sis finalistes de l’edició del 2021 són: Yen-Wei Chang de Taiwan, Mikhail Kazakov de Rússia, Colin Crake d’Estats Units, Vladimir Petskus de Rússia, Giorgi Dzhishkariani deGeòrgia i Alessandro Malagnino d’Itàlia. D’aquesta manera, es constata el pes predominant dels saxofonistes de l’Europa de l’Est en la final del concurs d’enguany, que tindrà la meitat dels seus finalistes provinents d’aquests països.

La semifinal del concurs es va celebrar durant tot el dia d’ahir i va comptar amb 18 aspirants que van interpretar el tercer moviment de la Sonata en La Major per a violí i piano de César Franck. La segona peça va ser de lliure elecció amb l’única condició de ser una obra escrita per a saxo.

Per fer la tria de candidats a la darrera fase de concurs, el jurat -format per prestigiosos saxofonistes d’arreu del món- va tenir en compte la tècnica en la interpretació de les peces i el resultat final de l’execució formada pel saxofonista i l’acompanyament d’un dels pianistes professionals del concurs.

Després de la cancel·lació de la darrera edició a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany es van presentar protocols amb mesures de prevenció de contagi en el marc del festival Andorra Sax Fest. Per aquest motiu, la semifinal es va haver de celebrar a porta tancada, tot i que, a la final, sí que admetrà públic amb aforament limitat.

Així, demà dia 1 d’abril tindrà lloc la final del concurs, que començarà a les 15.00 hores. La gala de cloenda d’aquest certamen musical així com l’entrega de premis serà també demà a partir de les 20.00. En aquell moment es donarà a conèixer el guanyador o guanyadora de la setena edició del Solo Sax Fest.

Doble actuació de l’ONCA / Avui, a partir de les 21.00 hores i en la gran final, demà, l’ONCA participarà en el certamen. Aquesta és la segona vegada que l’orquestra participa cita musical en la producció i en la realització del concert per a solistes i la quarta que acompanya els finalistes del Concurs internacional de saxòfon d’Andorra. Uns concerts que tindran lloc al Centre de congressos d’Andorra la Vella. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet