ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Antoni Ros Marbà protagonitza el número 62 de la revista 440 Clàssica&Jazz

7/4/2021 |

 

https://www.enderrock.cat/noticia/22562/antoni-ros-marba-protagonitza-numero-62-revista-440-classica-jazz

La nova entrega de la revista també inclou peces en profunditat sobre la renaixentista 'Missa Pange Lingua', o els combos de jazz del Conservatori del Liceu, a més d'entrevistes amb Miquel Brunet i amb Spanish Brass i Keybart Ensemble

El número 62 de la revista 440Clàssica&Jazz correspon als mesos d'abril i maig i arriba amb la mirada posada al músic Antoni Ros Marbà, protagonista de la portada. Es repassa el perfil biogràfic del director d'orquestra, arranjador i compositor a través d'una crònica detallista a càrrec d'Antoni Batista, periodista i amic de l'artista. També s'inclou un article del mateix músic amb reflexions sobre el simfonisme a Catalunya i una entrevista sobre el seu present on, entre altres, brilla l’òpera que el músic ha escrit sobre el filòsof Walter Benjamin. La revista, com sempre, es pot adquirir a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquesta nova entrega també s'hi poden trobar les entrevistes que Enric Ros fa als quartets de vents Spanish Brass i Kebyart Ensemble. La revista també dedica unes pàgines al músic, compositor i director d'Ona Edicions Miquel Brunet, que ha celebrat les tres dècades d'ofici amb el guardó al millor disc de clàssica als Premis Enderrock de la Música Balear 2020 per a Missa del descreure (Ona Edicions).

Un altre dels plats forts de l'edició és el reportatge sobre les grans formacions de jazz al Conservatori del Liceu, amb els punts de vista de músics com Sergi Vergés o Michael League. A més, a la secció de Grans Obres, es commemoren els 500 anys de la mort de Josquin Desprez amb un text sobre una de les més cèlebres misses del Renaixement compostes per aquest músic francoflamenc: la Missa Pange Lingua.

Per la seva banda, la secció d'Històries de la música catalana (cap. XVI) que s'ha pogut seguir al llarg de les publicacions de la revista 440Clàssica&Jazz, arriba al seu final. En aquesta darrera entrega s'hi pot llegir el reportatge Ciència, atzar i avantguarda signat, com sempre, per Oriol Pérez Treviño que, en aquesta ocasió, es dedica a glosar el paper determinant de visionaris com el compositor Josep Maria Mestres Quadreny. I a la Recepta clàssica, Jaume Biarnés ens parla del bombó austríac Mozartkugeln, dedicat al compositor Wolfgang Amadeus Mozart. En una altra línia, la revista també inclou l'entrevista a Marc Díaz, director del Cor Cererols, que explica amb detall com serà la seva participació a la III edició del Festival Llums d'Antiga, que tindrà lloc del 12 al 21 de maig a Barcelona.  


440 Clàssica

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet