ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Torna 'Tradició i creació' homenatge a 150 anys de música coral catalana

16/4/2021 |

 

La proposta és un concert amb projeccions audiovisuals per conèixer la nostra tradició coral.

Diumenge vinent, 18 d’abril, a les 12h, torna Tradició i creació al Petit Palau, una producció del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana estrenada el novembre de 2019 que vol homenatjar 150 anys de tradició coral Catalana. El cor sota la batuta del seu director principal, Xavier Puig, proposa un viatge històric i emocional a través de tretze obres d’autors representatius de la creació coral del país en aquest segle i mig. Aquest concert del Cicle Cor de Cambra vol posar en valor la molt àmplia tradició coral catalana, que es va iniciar a mitjan del segle XIX amb Josep Anselm Clavé. “Des dels seus inicis ha estat vinculada a la realitat cultural, social i política del país i, per tant, volem explicar la història del país a través del cant coral posant fil musical a les diferents èpoques”, explica Xavier Puig.

El programa inclourà trezte obres corals de Josep Anselm Clavé, Lluís Millet, Amadeu Vives, Antoni Nicolau, Enric Morera, Francesc Pujol, Joaquim Serra, Ricard Lamote de Grignon, Lluís Maria Millet, Cristòfor Taltabull, Manuel Oltra, Josep Vila i Casañas i Bernat Vivancos. A més, durant el concert es projectaran fotografies, imatges i vídeos documentals preparats pel Centre de Documentació de l’Orfeó Català, i moments de videocreació que il·lustraran les cançons i les explicacions.

El muntatge ha estat ideat pel mateix Xavier Puig. “Ni tan sols als músics professionals, ningú ens ha explicat la nostra història musical, de qui som hereus i deutors. D’on venim. I justament podem estar orgullosos de la tradició coral que tantes generacions han bastit, i que ens ha llegat un repertori ric i divers, síntesi de tradició i creació”, diu el director.

Podeu descarregar-vos aquí el programa de mà del concert. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet