ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Teodor Currentzis i musicAeterna debuten el 23 d'abril al Palau de la Música

20/4/2021 |

 

El concert, amb obres de Mozart, tindrà doble sessió, a les 18.00 i 20.30 h

 

Divendres que ve, 23 d’abril (Sala de Concerts), diada de Sant Jordi, el Palau de la Música Catalana acollirà el debut de l’aclamat director greco-rus Teodor Currentzis a la sala modernista amb la seva formació musicAeterna, orquestra que amb aquest concert es presenta per primera vegada a Barcelona. Qualificat d’enfant terrible de la direcció orquestral, Currentzis és un dels directors més carismàtics i sol·licitats del moment, el qual, amb musicAeterna, ofereix lectures molt personals de les obres simfòniques dels darrers segles, al marge de qualsevol cànon. Cada concert d’aquest músic és una immersió en allò desconegut a partir de clàssics de tots els temps; al Palau dirigirà un programa dedicat a W. A. Mozart.

 

El concert s’oferirà en sessió doble, a les 18.00 i a les 20.30 h, en un esforç del Palau per oferir el màxim de localitats al públic, en quedar reduït l’aforament per les mesures de contenció de la COVID-19. Una fórmula, la de duplicar sessions, que continuarà en els propers concerts de Jordi Savall (4 de maig) i de la Venice Baroque Orchestra & Siranossian (17 de maig).

 

El concert, corresponent al cicle Palau 100 (inicialment programat el dia 10 de desembre passat), inclourà la Simfonia núm. 40, en Sol menor, KV 550 i la Simfonia núm. 41, en Do major, KV 551, “Júpiter” de Mozart, que va escriure l’estiu del 1788, junt amb la Simfonia núm. 39, en Mi bemoll major, “tancant així una trilogia d’una unitat i creativitat excepcionals”, explica el crític musical Antoni Colomer al programa de mà del concert. “D’aquesta trilogia final, especialment les dues darreres són considerades el cim de l’obra simfònica mozartiana. Un opus que beu, en el seu origen, de les fonts del desenvolupament de la forma simfònica de Franz Joseph Haydn, però que, amb aquest llegat final, obre de bat a bat les portes a la descoberta d’un nou món musical. Una descoberta que cristal·litzarà amb les grans simfonies de Ludwig van Beethoven”, diu Antoni Colomer. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet