ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La mezzosoprano Natalie Pérez i el pianista Daniel Heide inauguren el nou cicle Lied al Palau

3/5/2021 |

 

La mezzosoprano Natalie Pérez i el pianista Daniel Heide inauguren el nou cicle Lied al Palau, amb Robert Schumann com a eix vertebrador, el proper 5 de maig al Petit Palau.

El proper dimecres, 5 de maig el Petit Palau acollirà el primer concert del nou cicle Lied al Palau, amb la mezzosoprano francesa Natalie Pérez i el pianista alemany Daniel Heide i un programa atractiu: “... aus der Heimat” (... des de la pàtria), que reuneix obres de dotze compositors: Schumann, Fauré, Bizet, Delage, Saint-Saëns, Hahn, Debussy, Wolf, Mendelssohn, Schubert, Rihm i Wolf.

Es tracta del primer concert d’un estimulant cicle a tres anys vista coproduït per l’Associació Franz Schubert, el Centro Nacional de Difusión Musical i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb l’objectiu de fer dialogar a nivell programàtic les obres mestres del compositor romàntic Robert Schumann amb obres inspirades a la Mediterrània. El cicle serà alhora una plataforma per presentar, en molts casos, els debuts espanyols de cantants seleccionats per la seva afinitat amb la cançó poètica.

Robert Schumann és una de les figures fonamentals del Romanticisme musical i el compositor que va fer una aportació més decisiva a l’evolució del lied després de la figura de Franz Schubert. Alguns dels cicles i les col·leccions més rellevants (Frauenliebe und -leben, Dichterliebe, Kerner-Zyklus, Liederkreis op. 39, Cançons de Maria Stuart) estaran al centre del repertori, amb la particularitat de presentar també la poesia dels grans escriptors del Romanticisme alemany, com ara Eichendorff, Heine, Kerner, Lenau i Schiller, tot constituint un altre dels atractius del repertori presentat. Els programes es veuran complementats per obres de compositors de l’arc mediterrani o bé inspirades per la Mediterrània, la qual cosa aportarà un ventall d’una gran varietat i atractivitat per als oients.

Així, s’hi escoltaran obres dels compositors catalans Manuel Blancafort, Xavier Montsalvatge, dels francesos Henri Duparc, Francis Poulenc, Gabriel Fauré, Georges Bizet, Maurice Delage, Camille Saint-Saens, Claude Debussy i de l’egipci Sherif Mohie El Din. El cicle també acollirà l’estrena a l’Estat de Tres poesies de Bartomeu Rosselló-Porcel, obra del compositor Joan Magrané.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet