ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una Medea versió concert arriba de la mà de l'Any Joan Manén a l'Auditori de Barcelona

14/5/2021 |

 

El proper dilluns 24 de maig a les 19.00 hores a la Sala 2 Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, l’Associació Joan Manén presenta Medea en el marc de la commemoració nacional que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en motiu dels 50 anys de la mort del músic i compositor Joan Manén. Prèviament, s’estrenarà el dia abans, diumenge 23 de maig a les 18.00 hores a l’Auditori Municipal de Terrassa, tots dos dies acompanyats de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, l’actriu Susanna Garachana, l’organista Juan de la Rubia i el pianista Daniel Blanch.

L’any 1932, en plena maduresa creativa, Joan Manén va escriure una de les obres més insòlites i originals del seu catàleg, el monodrama Medea. Creada amb la col·laboració del dramaturg Ambrosi Carrión, fou estrenada al Palau de la Música per la famosa ballarina Àurea de Sarrà i l’èxit que assolí va permetre que es representés en diverses ocasions durant el 1933. En aquest concert gaudirem, després de més de 60 anys de la seva darrera interpretació, d’una obra que ens ofereix una mirada al passat mitològic i ens endinsa en els sentiments viscuts per la famosa sacerdotessa, arquetip de dona transgressora i independent.

Segons paraules d’Ignasi Cristià, director escènic de Medea, Ambrosi Carrión reescriu una Medea que es debat entre la dona i la mare. La nostra posada en escena atorga el poder a la dona. Medea es fa responsable, fins a les darreres conseqüències, de cadascun dels seus actes. L’infanticidi dels seus fills i la seva pròpia immolació, interpretats com a ritual de pas, donarà lloc a una nova era. Només així és com aconseguim posar en relleu el poder transformador del personatge. Amb Medea, la foscor i la barbàrie del patriarcat seran substituïts pels valors d’una societat més justa.
Així mateix, les obres de Lamote de Grignon i Toldrà que podrem escoltar suposen també un retorn al passat; la visió estilitzada del barroc de la Suite a l’antiga i un fervent homenatge al classicisme en el Quartet per l’Art. Abans d’escoltar Medea, la Sardana Camprodon de Manén amb arranjaments de Daniel Blanch, tancaran aquest programa poc habitual a les sales de concert.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet