ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Fatma Said i el pianista Malcolm Martineau proposen demā al Petit Palau un diāleg Est-Oest

26/5/2021 |

 

La soprano egípcia Fatma Said i el pianista Malcolm Martineau proposen demà al Petit Palau un diàleg Est-Oest, en el cicle Palau Cambra Lied

 

Demà dijous, 27 de maig, a les 20 h, al Petit Palau tindrà lloc una nova cita del cicle Palau Cambra Lied amb l’actuació de la soprano egípcia Fatma Said, una de les artistes més captivadores de la seva jove generació, al costat del prestigiós pianista Malcolm Martineau amb un programa centrat en el diàleg Est-Oest des del punt de vista d’aquesta cantant educada en una escola alemanya del Caire.

 

“Al centre del programa trobem una rara mostra de la cançó de concert d’Egipte amb Ana Bent El Sultan de Gamal Abdel-Rahim, compositor que fusiona elements de la tradició egípcia amb la música contemporània europea”, tal com explica la divulgadora i crítica musical Sílvia Pujalte al programa de mà del concert, a la qual cosa afegeix que “el vincle al llarg dels segles amb la cultura àrab és també el que motiva la cantant a incloure als seus programes cançons espanyoles d’origen o inspiració popular, com ara el «Minué cantado», una harmonització de Joaquín Nin d’una cançó del segle XVIII de José Bassa, o bé «Del cabello más sutil» de Ferran J. Obradors, una de les obres més conegudes del repertori”. També s’oferirà obra de compositors alemanys, Robert Schumann i Felix Mendelssohn, amb lieder orientals, compostos a partir de poemes inspirats per la poesia persa o sànscrita, i lieder occidentals, fermament arrelats en la cultura europea. En el cas de la mélodie, són Georges Bizet i Maurice Ravel els compositors que aporten el toc orientalista, mentre que finalment les mélodies de Francis Poulenc ens situen clarament a França.

 

 

Palau Cambra Lied és un estimulant cicle a tres anys vista coproduït per l’Associació Franz Schubert, el Centro Nacional de Difusión Musical i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana amb l’objectiu de fer dialogar a nivell programàtic les obres mestres del compositor romàntic Robert Schumann amb obres inspirades a la Mediterrània. El cicle serà alhora una plataforma per presentar, en molts casos, els debuts espanyols de cantants seleccionats per la seva afinitat amb la cançó poètica. La propera cita que tancarà la present edició estarà protagonitzada per la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs i Jové, una de les cantants catalanes més fidels al món del lied, i el pianista alemany Alexander Fleischer.  


Catclāssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet