ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El barroc arriba a Capellades de la mà de Joan Seguí

27/5/2021 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/el-barroc-arriba-a-capellades-de-la-ma-de-joan-segui-181675

La jove promesa protagonitza enguany l’últim concert de la sisena edició del Festival d’Orgue de Capellades

Joan Seguí Mercadal (Barcelona, 1996) serà l’encarregat de posar el fermall final a la sisena edició del Festival d’Orgue de Capellades. Ho farà aquest diumenge 30 de maig, amb un recital d’algunes de les peces dels compositors i organistes més importants dels segles XVII i XVIII.

Al llarg dels 60 minuts que durarà el concert, els assistents podran gaudir de les obres dels alemanys Bruhns (Präludium E-moll, Großes), Muffat (Toccata Sexta), Bach (An Wasserflüssen Babylon – BWV 653 i Xaconne) i Buxtehude (Fantasie über den Choral “Wie schön leuchtet der Morgenstern”); i de l’italià Vivaldi (Concerto in A minor).

El jove organista va tenir el seu primer contacte amb la música als 5 anys, quan va començar a estudiar piano sota la tutela de Rafael Vargas i Cristina Morales. No va ser fins uns anys més tard que es va asseure per primer cop davant de l’orgue, a l’Escolania de Montserrat, guiat per Eduard Vila-Perarnau i Vicenç Prunés. Durant la seva estada a l’Escolania va acompanyar el cor com a organista, tant a Montserrat com arreu d’Europa.

La seva formació musical va continuar al Conservatori del Liceu i a la Universität der Künste de Berlí. Finalment, al 2018, es va graduar amb Matrícula d’Honor a l’Escola Superior de Música de Catalunya.

El seu talent amb l’orgue li ha permès donar concerts en solitari tant a Espanya com a Alemanya, i ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, el Cor de Cambra del Palau de la Música, l’Orfeó Català i l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca, entre d’altres. A més, ha enregistrat per Catalunya Música, la Unió Europea de Radiodifusió i la discogràfica La mà de Guido.

L’octubre de 2018 va rebre el 1r Premi del Cicle-Concurs “El Primer Palau” i el Premi de Catalunya Música per la seva interpretació de la Fantasia i Fuga sobre el coral “Ad nos, ad salutarem undam” de Franz Liszt al Palau de la Música Catalana.

Podeu comprar entrades per aquest concert en aquest enllaç

Orsolya Gazdagi
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet