ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu de la Música celebra el seu 75è aniversari

28/5/2021 |

 

El Museu de la Música es va inaugurar el 29 de maig de 1946.. Juan de la Rubia, Josep Borràs, els alumnes de l'ESMUC i els participants al Discofòrum es trobaran demà per celebrar les noces de brillant de la institució.

El Museu de la Música de Barcelona es va inaugurar el 29 de maig de 1946 al Conservatori Municipal de Barcelona. El Museu va estar inicialment dirigit pel violoncel·lista i musicòleg Josep Ricart i Matas, qui durant anys va anar reunint instruments d’arreu del món mitjançant compres i donacions, de manera que va ampliar els fons inicials basats especialment en la col·lecció d’instruments d’Orsina Baget i Joaquim Folch.

Des d’aleshores, la col·lecció d’instruments s’ha incrementat per diverses vies (compres, donacions, préstecs en comodat, etc.). Així, s'ha aconseguit comptar amb una de les millors col·leccions de guitarres del món, vint saltiris molt notables, flautes de vidre úniques i instruments tradicionals dels cinc continents. A més d'un fons documental de referència amb autògrafs, documents i objectes personals d'Albéniz, Granados, Manén, Blanca Selva o Llobet, entre altres.

Després del Conservatori del Bruc, el Museu es va instal·lar l'any 1980 a la Casa Quadras, i des de l’any 2007 es troba a la seu actual dins l’edifici de L’Auditori. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet