ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alba Ventura presenta la integral de la Suite Iberia d'Albeniz al Palau

2/6/2021 |

 

La pianista Alba Ventura presenta la integral de la Suite Iberia d’Albeniz al Palau de la Música Catalana

El dimarts 8 de juny a les 20.00 hores a la Sala Gran del Palau de la Música Catalana dins del cicle Palau Piano, la pianista barcelonina Alba Ventura interpretarà la totalitat de la suite Iberia d’Issac Albeniz, els quatre quaderns en què s'estructura aquesta peça musical, amb tres quaderns cadascun. Considerada una de les obres més importants del repertori pianístic, així com un dels cims de la música per a piano de tots els temps, la suite Iberia va ser composta per Isaac Albéniz entre 1905 i 1909, data de la mort del compositor. El mateix programa el va interpretar el passat dissabte 29 de maig a Jérez de la Frontera obtenint un gran èxit de públic i crítica de la zona.

Alba Ventura va debutar com a solista a l'edat de tretze anys al costat de l'Orquestra de Cadaqués dirigida per N. Marriner a Sant Sebastià i a l'Auditori Nacional de Música. Des de llavors la seva carrera com a solista no ha parat de créixer, actuant en les principals sales tant nacionals com internacionals.

Entre les distincions rebudes, cal destacar el Queen Elizabeth Rosebowl lliurat pel Príncep de Gal·les, el premi Impulsa de la Fundació Príncep de Girona i la Medalla Albéniz de la Fundació Isaac Albéniz. Un dels seus últims treballs discogràfics s'ha centrat en l'enregistrament de la integral de les Sonates per a piano de Mozart (Aglae Musica, 2020) que en aquests moment és finalista dels Premios MIN, Premios de la música independente, en la categoria de clàssica juntament amb altres artistes reconeguts com Daniel Zapico, Maitane Sebastian, el duet Pablo y Daniel Zapico i Vandala Trio.
 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet