ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Museu de la Música celebra les noces de brillants

1/6/2021 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/el-museu-de-la-musica-celebra-les-noces-de-brillants-183124

L’organista Juan de la Rubia i el fagotista Josep Borràs ofereixen un concert amb instruments emblemàtics de la col·lecció del Museu de la Música.

El Museu de la Música de Barcelona acaba de fer 75 anys. Va inaugurar-se el 29 de maig de 1946 i, des de llavors, la col·lecció d’instruments no ha parat de créixer, fins al punt que avui dia compta, per exemple, amb una de les millors col·leccions de guitarres del món, amb vint saltiris especialment remarcables i amb instruments tradicionals d’arreu. A més, el Museu té un fons important amb material documental d’artistes com Isaac Albéniz, Enric Granados i Joan Manén.

Per celebrar les noces de brillants, el Museu va acollir dissabte passat —just el dia de l’aniversari—tres esdeveniments ben diversos. A dos quarts de dotze del migdia, va fer-se una nova edició del Discofòrum. Es tracta d’una trobada per a escoltar música de forma col·lectiva. Cada participant havia de proposar una obra musical i, després d’escoltar-la, es creava un espai perquè el grup pogués compartir sensacions, gustos i inquietuds.

A les dotze, l’organista Juan de la Rubia i el fagotista Josep Borràs van fer un concert amb música del segle XVII. Van interpretar obres d’Antonio de Cabezón, Bartolomé de Selma y Salaverde, Sebastián Durón i Philipp Friedrich Böddecker, entre d’altres. La gran particularitat d’aquest concert és que van fer servir dos instruments emblemàtics de la col·lecció del Museu, el claviorgue Hauslaib (c. 1590) i l’orgue Pérez Molero (1719).

Finalment, a les cinc de la tarda un grup d’estudiants del Departament de Música Antiga de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) va protagonitzar la novena edició del cicle Un cafè amb notes d’Antiga. Sota la direcció de l’arpista Mara Galassi, van interpretar obres no especialment desconegudes de compositors com Claudio Monteverdi, Girolamo Frescobaldi i Jeronimus Kapsperger.

El Museu ha viscut en diversos edificis de Barcelona: de primer, al Conservatori Municipal de Música del carrer Bruc; des de l’any 1980 fins al 2007, a la Casa Quadras; els catorze últims anys, dins l’edifici de L’Auditori. Sempre, però, ha mantingut viva la voluntat de ser “una àgora de trobada i un lloc de debat, coneixement i gaudi estètic que ha de permetre als ciutadans ser més conscients de com el fet musical construeix les nostres emocions individuals i socials”, com indica la institució.  


Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet