ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Alba Ventura guanya el Premio MIN 2021 en categoria clàssica

17/6/2021 |

 

La pianista Alba Ventura ha guanyat el Premio MIN 2021 en la categoría de millor àlbum de Clàssica pel doble CD que forma el primer volum del que serà la integral de les sonates de Mozart. En aquest primer disc conté 6 sonates de diferents èpoques compositives del geni de Salzburg. Les 12 sonates restants es publicaran durant els pròxims dos anys. El va poder recollir ahir nit durant el transcurs de Gala de lliurament de premis celebrada a la ciutat de Burgos.

Enregistrat al Palau de la Música Catalana sota el segell Aglae Música, el so del disc està pensat per tal de conservar la claredat (la llum!) de l’articulació i els matisos de la música de Mozart, fugint de les estètiques amb la boira de la reverberació d’altres famoses edicions. L’oient sentirà el disc amb la sensació d’estar assegut a davant del piano d’Alba Ventura.

Nascuda a Barcelona, Alba Ventura va debutar com a solista a l’edat de tretze anys juntament amb l’Orquestra de Cadaqués i Sir N. Marriner a San Sebastian i a l’Auditorio Nacional de Música a Madrid. Des d’aleshores, la seva carrera com a solista no ha parat de créixer amb invitacions d’auditoris com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields, Concertgebouw d’Àmsterdam, Musikverein, Cité de la Musique de París i la Sala Svetlanovsky de Moscú entre d’altres, i tocant també a les principals sales espanyoles. La seva activitat internacional també l’ha portada a actuar als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Nova Zelanda i la Xina. Ha estat dirigida per personalitats com Antonini, Harth-Bedoya, Hogwood, Mas, Pons, Oue, Ros Marbà i Vásary, i ha col·laborat amb importants orquestres com la Philharmonia i Hallé, London Mozart Players, Filharmónica Nacional d’Hungria, la Simfònica Nacional Txeca i les principals orquestres espanyoles.

Alba Ventura és, a més, una gran amant de la música de cambra i ha col·laborat, entre d’altres, amb els quartets Brodsky, Takacs i Casals; els violinistes Boris Belkin, Gordan Nikolic, Leticia Moreno, Tai Murray i Lina Tur Bonet; la violinista Isabel Villanueva, i els violoncel·listes David Cohen i Astrig Sironossian. D’entre les distincions rebudes cal destacar el Queen Elizabeth Rosebowl, lliurat pel Príncep de Gal·les, el triomf a les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT), la seva inclusió en el programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Halls Organisation), el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona i la Medalla Albéniz de la Fundació Isaac Albéniz.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet