ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Jordi Savall porta la Missa en si menor de Bach a L'Auditori de Barcelona

18/6/2021 |

 

Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya estaran acompanyats d'un primeríssim repartiment vocal amb Hana Blažíková, Sophie Harmsen, Martin Platz, Raffaele Pe i Thomas Stimmel.

Jordi Savall torna a L'Auditori de Barcelona per presentar la seva lectura sobre la Missa en si menor de Bach, una de les peces sacres més apassionants del barroc alemany i del repertori musical de tots els temps.

Acompanyat per les seves formacions, l'orquestra Le Concert des Nations i el cor La Capella Reial de Catalunya, Savall dirigirà un equip de solistes de primera línia amb la soprano Hana Blažíková, que ens va visitar fa unes setmanes en el marc del Festival Llums d'Antiga, la mezzosoprano Sophie Harmsen, el tenor Martin Platz, el contratenor Raffaele Pe i el baix Thomas Stimmel.

La missa bachiana posa la primera pedra de la tradició de grans misses modernes, deixa enrere les visions dels polifonistes francoflamencs i italians, i obre el camí i serveix de model a Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert i fins i tot a Bruckner.

Es tracta, sens dubte, d’una obra de maduresa que acompanyà el kantor de Leipzig bastants anys abans no la completés, ja que des de la composició del kírie i el glòria l’any 1733 –una sort de missa brevis– fins a ja haver-ne escrit totes les parts van passar gairebé quinze anys. Un veritable monument de l’art de Bach en què és possible reconèixer l’eco de les cantates i d’altres obres anteriors dins de noves atmosferes i renovats afectes, i delectar-s’hi.

Aquest concert, que serà la cloenda de la temporada de Música Antiga de L'Auditori, forma part de la programació especial que aquesta casa ha presentat amb motiu del Dia de la Música, que és, precisament, el proper dilluns 21 de juny.

Les activitats arrencaran diumenge 20 al Museu de la Música, que farà una jornada de portes obertes, a les 11 h hi haurà una visita comentada i a les 17.30 h un concert del grup de gamelan a la Llanterna de L'Auditori.

Després del concert de Savall, el colofó el posarà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya el dia 25 de juny amb la direcció de Juanjo Mena, el violinista Sergei Dogadin i el concert extraordinari que dedicaran, en exclusiva, als abonats de l'OBC.

Tot plegat anirà acompanyat, durant aquest cap de setmana, d'un sorteig a xarxes socials de 10 abonaments per assistir al Festival Mozart Nits d'Estiu, que es farà el proper mes de juliol a L'Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet