ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Concurs Internacional de Música Maria Canals recupera la 66a edició al juliol

18/6/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-concurs-internacional-de-musica-maria-canals-recupera-la-66a-edicio-al-juliol/

La 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals se celebrarà entre els dies 3 i 15 de juliol de 2021 al Palau de la Música Catalana, amb la participació de 57 concursants provinents de 22 països diferents. Aquesta edició correspon a la de l’any 2020, que s’havia de celebrar, com és habitual, al mes de març, però el confinament a causa de la COVID-19 no ho va fer possible. Així, després d’ajornar-la inicialment al juliol, la mobilitat internacional restringida va comportar que finalment fos posposada fins aquest any 2021.

Amb la voluntat de donar l’oportunitat de participar als concursants que van ser seleccionats per a l’edició del 2020 i partint de la base que el concurs s’ha posposat i no pas cancel·lat, la 66a edició s’esdevé en el 67è any d’existència del certamen. El Concurs ha mantingut el compromís amb els concursants que havien d’aterrar al Palau de la Música el març del 2020 i els convida a fer-ho aquest juliol. Garantida la mobilitat internacional, el Concurs pot tornar a fer possible el somni de molts pianistes joves de poder dedicar-se professionalment a la seva passió. Amb 7 concursants procedents de l’Estat espanyol, la nacionalitat més present és la xinesa i la russa. Com que els concursants tenen un any més que quan es van presentar, l’edat mitjana ha augmentat lleument, de 24,5 a 25 anys, amb una insòlita edat màxima de 30 anys i una mínima de 19 anys. Serà el Concurs més experimentat dels darrers anys.

El jurat, sota la direcció artística de Carlos Cebro, serà paritari i intergeneracional i estarà format pels pianistes Alba Ventura, Ramon Coll, Mladen Tcholitch (guanyador del Concurs el 2007), Alexander Moutouzkine (guanyador del Concurs el 2002), Uta Weyand i Ewa Osinska.

Les dues proves eliminatòries tindran lloc al Petit Palau entre els dies 4 i 9, mentre que la prova semifinal serà el dia 11, amb 6 candidats. La final es farà a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana el 14 de juliol, on tres finalistes tocaran un concert de piano amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), dirigida per Manel Valdivieso. La prova final té el patrocini de la Fundació Banc Sabadell, i els tres premis principals seran atorgats per la Fundació Jesús Serra, la Fundació Carulla i la Fundació Lluís Coromina. El Concurs ofereix més de 80.000 euros en premis, entre els principals i els secundaris, els premis especials, els premis concerts i el Premi Naxos, que consisteix en l’enregistrament d’obres del pare Antoni Soler. Finalment, el 15 de juliol, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acollirà l’acte de lliurament de premis.

D’altra banda, aquesta festa del piano es completarà amb l’OFF Concurs, que posarà l’instrument a l’abast de tothom, amb actes al passeig de Gràcia, la plaça Reial, el Born i el Restaurant 7 Portes, entre d’altres, i també el concurs amateur Tu Hi Toques via Youtube.

Les entrades per a les proves eliminatòries, semifinal i final es poden adquirir al web del Concurs o al web del Palau de la Música Catalana. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet