ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

John Williams al Palau, un concert de justícia musical

19/6/2021 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/john-williams-al-palau-un-concert-de-justicia-musical-187786

El Palau de la Música Catalana acull l’estrena mundial d’una obra de John Williams sota la direcció de Marc Timón

“La música de cinema de John Williams ha eclipsat la seva faceta de compositor de música de concert. Darrere el fenomen de Star wars s’amaga un dels grandíssims compositors de música clàssica, a l’altura de Beethoven. Williams pateix una injustícia forta en el món de la clàssica”, va assegurar el compositor i director d’orquestra Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) a la presentació del concert John Williams, per sempre, que es farà el proper dilluns 21 de juny a les vuit del vespre al Palau de la Música Catalana.

Serà un concert doblement especial. D’una banda, servirà per a fer justícia musical a Williams: el públic podrà escoltar unes quantes bandes sonores mítiques, sí, però també, i sobretot, tindrà l’oportunitat de descobrir el Williams clàssic, immerescudament desconegut. De l’altra, serà un concert històric, perquè l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i la pianista Gloria Cheng, sota la direcció de Timón, faran l’estrena mundial de Preludi i l’estrena europea d’Scherzo, dues obres que Williams ha compost per a piano i orquestra. “En aquest concert es veurà que, si estan ben escrites, la música de cinema i la música de concert estan clarament emparentades”, segons Timón.

I els punts d’interès del concert no s’acaben pas aquí. Per damunt de tot, John Williams, per sempre és un projecte vinculat amb la residència artística de Timón al Palau de la Música Catalana. En aquest sentit, el repertori també inclou l’estrena mundial de The beacon, tribute to John Williams, una obra que Timón ha compost amb el desig d’homenatjar un dels seus referents cabdals. “Si em dedico a la composició, és gràcies a Williams i Albert Guinovart. Des de petit m’he imbuït d’aquests dos compositors, i sobretot de Williams. ‘Beacon’ vol dir ‘far’, és un element que il·lumina el camí. Per mi, Williams no és important només musicalment, sinó també com a model d’artista, perquè, tot i haver guanyat un munt d’Oscars, és una persona extremament humil, que viu allunyada de la fama”, va confessar Timón. Tot seguit, el compositor castelloní va explicar que la setmana passada va parlar amb Williams per telèfon i va reconèixer que “aquesta conversa segurament farà que dirigeixi les estrenes d’una altra manera”.

El concert del proper dilluns, doncs, serà una festa de la creació artística i un diàleg entre dos compositors reconeguts arreu del món. No hi faltaran les bandes sonores de Harry Potter, Schindler’s list, Jurassic Park, E.T. i Star Wars, ni tampoc algunes obres de música de cinema de Timón, com les de The little wizard. I tot plegat comptarà amb el talent de Cheng, una pianista molt propera a Williams, tant a nivell personal com professional, i amb la professionalitat de l’OSV, que és una de les orquestres que s’ha dedicat més intensament a la interpretació de bandes sonores.  

Berta Coll i Bosch
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet