ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Una Jornada Joan Manén recordarà el músic dissabte 26, dia del cinquantenari de la seva mort

22/6/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/una-jornada-joan-manen-recordara-el-music-aquest-dissabte-26-dia-exacte-del-cinquantenari-de-la-seva-mort/

L’Asociació Joan Manén i la Biblioteca de Catalunya organitzen una jornada a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya dissabte, 26 de juny, de 9,15 a 19 h, el dia en què s’escauran cinquanta anys de la mort del violinista i compositor.

Els actes, en els quals participaran musicòlegs, músics i estudiosos d’arreu d’Espanya, es donaran a conèixer diversos treballs d’investigació i divulgació que s’han dut a terme els darrers anys en relació a la figura de Manén, un dels artistes catalans més internacionals i reconeguts del segle XX. Entre els ponents hi haurà Farid Fasla, violinista i professor del Conservatori Adolfo Salazar de Madrid, el guitarrista Ángel Jesús López, l’escenògraf i dramaturg Ignasi Cristià, la professora del Conservatori Superior de Música de València Nieves Pascual i la musicòloga Montserrat Farràs.

Cada un dels participants serà introduït per altres músics i persones vinculades a les qüestions que es tractaran a les ponències com Sara Guasteví, documentalista del Museu de la Música, i el guitarrista Raúl Viela, que interpretarà la Fantasia-Sonata op. A-22 de Manén.

La Jornada acabarà amb una taula rodona sobre “La recuperació de la música simfònica de compositors catalans” moderada per Xavier Chavarria, que comptarà amb la presència dels directors d’orquestra Xavier Puig i Edmon Colomer i el pianista i president de l’Associació Joan Manén, Daniel Blanch.

La Jornada es podrà seguir de forma telemàtica a través del canal de Youtube de la Biblioteca de Catalunya (https://www.youtube.com/user/BibliotecaCatalunya/live).

Més informació i inscripcions: http://www.bnc.cat/Visita-ns/Activitats/Jornada-Joan-Manen.


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet