ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori s'inventa el Festival Mozart Nits d'Estiu

29/6/2021 |

 

Tres concerts de l’OBC a L’Auditori i el Palau de la Música amb la direcció d’Andrea Marcon, Jonathan Cohen i Laurence Equilbey i els solistes Andreas Ottensammer, Albert Cano i Veronika Eberle. La música de Mozart estarà acompanyada per obres de Baguer, Sor, Haydn i Farrenc. De l'1 al 15 de juliol.

Aquest mes de juliol es durà a terme la primera edició del Festival Mozart Nits d’Estiu, una de les grans novetats d’aquesta temporada en la programació de L’Auditori, ocasió única per explorar, de la mà de l'OBC, l'obra del compositor de Salzburg i els seus contemporanis a través de dos espais clau en la vida musical de Barcelona com són L'Auditori i el Palau de la Música Catalana.

El Festival Mozart Nits d’Estiu es farà de l’1 al 15 de juliol i, a més d’estar centrat en l’obra de Mozart, ens aproparà la música dels dos compositors principals del classicisme català: Carles Baguer i Ferran Sor. D’altra banda, també ens endinsarem en la música de Franz Joseph Haydn i descobrirem l’extraordinària compositora romàntica Louise Farrenc. Tot plegat, amb grans especialistes en el repertori, com són la directora Laurence Equilbey i els directors Andrea Marcon i Jonathan Cohen, i solistes de gran rellevància com el clarinetista Andreas Ottensamer, el pianista Albert Cano i la violinista Veronika Eberle.

El clarinetista Andreas Ottensamer debuta a L'Auditori de Barcelona.

El concert inaugural serà el dia 1 de juliol a la Sala 1 Pau Casals i l’encapçalarà el director italià Andrea Marcon. Amb obres de Baguer i Mozart, el concert comptarà amb el pianista Albert Cano Smit, un dels intèrprets més destacats de la seva generació, guanyador del primer premi del prestigiós Concurs Naumburg de Nova York i de la Young Concert Artists Competition, que li va donar peu a debutar al Carnegie Hall, entre d’altres grans sales internacionals. Cano Smit interpretarà el Concert n. 21 de Mozart. En aquest programa també podrem escoltar la Simfonia n. 2 de Carles Baguer, compositor barceloní seguidor de l’estil de Haydn i que va introduït les innovacions orquestrals i estilístiques europees en la Barcelona de finals del segle XVIII. Completarà el programa la Simfonia n. 39 de Mozart, que és la primera de les tres darreres simfonies d’aquest autor, escrites al llarg de l'estiu de 1788.

Andrea Marcon dirigirà el concert inaugural del Festival.

La següent cita serà el 8 de juliol també a L’Auditori, amb la visita d’un dels clarinetistes amb més projecció del moment, l’austríac Andreas Ottensamer. Artista Deutsche Grammophon, Ottensamer debuta a L’Auditori amb un dels pals de paller del repertori clàssic: el Concert per a clarinet de Mozart. El programa, dirigit per Jonathan Cohen, es completarà amb l’obertura de La creació de Haydn, la Simfonia “Júpiter” de Mozart, darrera de la seva producció, i la Simfonia n. 3 del cèlebre guitarrista i compositor barceloní Ferran Sor.

La directora Laurence Equilbey.

La cloenda del Festival Mozart Nits d’Estiu, la farà la prestigiosa directora francesa Laurence Equilbey el dia 15 de juliol, que es posarà al capdavant de l’OBC al Palau de la Música Catalana i estarà acompanyada de la violinista Veronika Eberle. Eberle torna amb l’OBC tres anys després del seu darrer concert amb la formació per interpretar el Concert per a violí n. 5 de Mozart. En aquest programa també sonarà l’obertura de Le nozze di Figaro de Mozart i la Simfonia n. 3 de Louise Farrenc, autora molt reconeguda a França a mitjans del segle XIX i que va ser l’única dona al llarg del segle XIX que va tenir la plaça de professora del Conservatori de París. Les seves tres simfonies, desconegudes pel gran públic, són una aportació decisiva al simfonisme romàntic. Amb la visita d’Equilbey a l’OBC, seran 8 les dones que hauran passat pel capdavant de l’orquestra durant aquesta temporada. Una aposta en ferm de L’Auditori pel talent femení i la paritat en l’àmbit de la direcció orquestral. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet