ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Mozart també és per a l'estiu barceloní

29/6/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/festival-mozart-tambe-l-estiu_1_4037114.html

L'OBC protagonitza el nou Festival Mozart Nits d'Estiu impulsat per L'Auditori

BARCELONANova cita per als amants de la música clàssica. De l'1 al 15 de juliol se celebrarà el primer Festival Mozart Nits d'Estiu, una de les grans novetats d'aquesta temporada de la programació de L’Auditori. Serà una ocasió única per explorar, de la mà de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), l'obra del compositor de Salzburg i els seus contemporanis en dos espais clau de la vida musical barcelonina: L'Auditori i el Palau de la Música Catalana.

A més d'estar centrat en l'obra de Mozart, el festival acostarà la música dels dos compositors principals del classicisme català, Carles Baguer i Ferran Sor. També permetrà endinsar-se en la música de Haydn i de la compositora romàntica Louise Farrenc. Tot plegat, amb grans especialistes en el repertori com la directora Laurence Equilbey i els directors Andrea Marcon i Jonathan Cohen, a més de solistes ben destacats com el clarinetista Andreas Ottensamer, el pianista Albert Cano i la violinista Veronika Eberle.

Segons ha explicat el director de L’Auditori, Robert Brufau, el festival té com a objectiu treballar el repertori clàssic com a base del simfonisme, amb una visió historicista, i sobretot “donar vida a l'orquestra i estabilitat més enllà de quan s'acaba la programació”. Així mateix, ha dit que la iniciativa vol ser “un nou festival de ciutat”, per la qual cosa l'any que ve, a part de tenir com a espais protagonistes L’Auditori i el Palau de la Música, el festival tindrà un tercer espai més obert a Barcelona.

El concert inaugural tindrà lloc l'1 de juliol a L'Auditori, on l'OBC i el pianista Albert Cano, sota la direcció d'Andrea Marcon, interpretaran el Concert núm. 21 de Mozart. El programa es completarà amb la Simfonia núm 2 de Carles Baguer i la Simfonia núm. 39 de Mozart.

El 8 de juliol Jonathan Cohen dirigirà l'OBC i el clarinetista Andreas Ottensamer, que debutarà a L’Auditori amb el Concert per a clarinet de Mozart. El programa inclourà l'obertura de La Creació de Haydn, la simfonia Júpiter de Mozart i la Simfonia núm. 3 de Ferran Sor. El concert de clausura serà al Palau de la Música el 15 de juliol: l'OBC, sota la batuta de Laurence Equilbey, interpretarà l'obertura de Le nozze di Figaro i el Concert per a violí núm. 5, amb Veronika Eberle com a solista. El concert es completarà amb la Simfonia núm. 3 de Louise Farrenc (1804-1975), “una excepció en aquell moment, quan les dones estaven excloses de l'àmbit musical”, ha remarcat Brufau. 

Júlia Claramunt Pi
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet