ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El compromís amb la nova creació marca la nova temporada de l'Auditori de Girona

14/7/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-compromis-amb-la-nova-creacio-marca-la-nova-temporada-de-lauditori-de-girona/

Una vintena de propostes, tant amb artistes locals com figures internacionals, constitueixen la primera part (de setembre a gener) de la nova temporada de l’equipament gironí, que completa la celebració del seu quinzè aniversari.

Compromís Creació és el nom del segell especial que distingirà els projectes en els quals l’Auditori de Girona s’ha involucrat en el procés de creació artística per acompanyar i visibilitzar la feina dels artistes a través de la creació de vincles i l’oferiment de recursos, entre d’altres. Entre les formacions amb aquest suport, destaquen en l’àmbit de la clàssica l’Orquestra de Girona –amb el procés d’assaig de la producció d’El telèfon o l’amor a tres–, la GiO amb Francesc Prat i Xavier Sabata –desenvolupant el procés d’assaig de la producció– i el projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Aquests seran alguns dels caps de cartell dels nou concerts de música clàssica, en què es vol buscar un equilibri entre els formats simfònic, de cambra, coral, sardana i, fins i tot, òpera de cambra. Altres noms destacats en seran el trio Miura-Roozeman-Varvara –que interpretaran obres de Schubert, Beethoven i Xostakóvitx–, La Principal de la Bisbal –que durà a terme el tradicional Concert de Fires–, el Cor Maragall –que oferirà el tradicional concert de Tots Sants–, l’Orquestra de la Ràdio d’Hongria i el Cor Madrigal –que interpretaran l’oratori La Creació de Haydn el 12 de desembre– i el Quartet Gerhard –amb un programa sobre la relació estilística entre Mozart i Haydn. No hi faltarà la dansa, amb la visita del Ballet de Barcelona per interpretar El trencanous el 9 de gener del 2022.

L’oferta es completa amb les propostes de músiques modernes –amb noms com Chucho Valdés, Marco Mezquida, Roger Mas, la Black Music Big Band, Mazoni i Tarta Relena, entre d’altres– i amb les dinou activitats de La Marfà-Centre de Creació Musical enfocades a la formació i la divulgació musicals.

D’altra banda, l’Auditori de Girona avança dues propostes que formaran part de la temporada 2022: la Passió segons sant Joan de J. S. Bach, interpretada per l’Orchestra of the Age of Enlightenment, que actuarà per primera vegada a Girona dirigida per Mark Padmore l’abril del 2022, i la Novena Simfonia de Beethoven, interpretada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra del Palau de la Música i cantaires dels cors de Girona el juny del 2022. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet