ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Sandro Gegechkori guanya el 66è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona

14/7/2021 |

 

El guanyador s’ha endut el Premi Fundació Jesús Serra dotat amb 25.000€ i diversos recitals i concerts amb orquestra. Ziming Ren s’ha endut el Segon Premi, Premi Fundació Carulla, i Rafael Kyrychenko s’ha endut el Tercer Premi, Premi Fundació Lluís Corominas. La Cerimònia de Lliurament dels Premis serà el dia 15 de juliol a les 18h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona-

El pianista georgià Sandro Gegechkori de 20 anys ha estat proclamat guanyador de la 66a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, per un jurat internacional format per un jurat internacional format per l’alemanya Uta Weyand, el serbi Mladen Tcholitch, la polonesa Ewa Osinska, el rus Alexander Moutouzkine, els catalans Ramon Coll i Alba Ventura, i la direcció del francès uruguaià Carlos Cebro.

El guanyador s’ha endut el Premi Fundació Jesús Serra, amb un import de 25.000€, i s’ha imposat al xinès Ziming Ren, de 25 anys, i al portuguès Rafael Kryrychenko, de 24 anys, que han guanyat el segon i tercer premi respectivament. El segon premi l’aporta la Fundació Carulla i està valorat en 10.000€ i el tercer, el premi Montserrat Isern de Coromina, està valorat en 6.000€.

La Prova Final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana. Els 3 finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per l’OSV (Orquestra Simfònica del Vallès), dirigida per Jordi Francés, en substitució de la JONC, que es troba confinada. El guanyador, Sandro Gegechkori, ha interpretat el Concert per a piano i orquestra núm. 1 en si b menor, op. 23 de Txaikowski.

També s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, que consisteix en l’enregistrament i edició de 25 hores de música interpretada pel pianista, i ha estat per Gegechkori.

Els premiats del concurs es repartiran més de 70.000€ entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaca concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, Simfònica de Granada, Simfònica de Bilbao, Simfònica de Tenerife, entre altres. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet