ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Musica Reservata de Barcelona celebra 30 anys de música

16/7/2021 |

 

Musica Reservata de Barcelona celebra 30 anys de música amb l’estrena a Barcelona de la Missa de Magrané al Petit Palau

 

El proper dilluns, 19 de juliol, a les 20 h, Musica Reservata de Barcelona, un dels conjunts vocals més coneguts arreu del país per la seva dedicació exclusiva al repertori religiós del Renaixement, i especialment a l’escola ibèrica de polifonia, celebra trenta anys de carrera. I ho fa amb un concert al Petit Palau, en una coproducció amb el Festival Grec en què destaca l’estrena a Barcelona de la Missa a sis veus de Joan Magrané, compositor convidat de les temporades 2019-20 i 2021-22 del Palau de la Música Catalana.

 

“L’obra de Magrané estarà envoltada per dalt i per baix dels més extraordinaris motets del Renaixement. Tots amb text del Càntic dels Càntics, literatura religiosa d’origen secular i d’atrevida fantasia”, segons que explica el cantant Jordi Abelló al programa de mà del concert. “De l’esplendor sonora de l’obra que inaugura aquest concert fins a l’ascetisme íntim dels motets de Palestrina, tot era música nova amb un llenguatge de moda, una manera d’entendre la música –i la fe– que complien les expectatives reformistes del Concili de Trento”, sosté Abelló.

 

“La Missa de Magrané s’inspira en el llenguatge discursiu de la generació de Josquin Des Prés. Música nova que sembla antiga. Sonoritat complexa lligada a una correcta manera d’entendre el cant, amb temes que es repeteixen, que suren uns rere els altres i deixen les veus nues, sorpreses i pendents, sovint, del so d’una sola nota”. El festival Nits de Clàssica de Girona va encarregar a Musica Reservata de Barcelona l’estrena d’aquesta Missa de Joan Magrané, projecte que abraça des del 2018 fins al 2021. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet