ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Neix l'Associació d'Amics del Museu Isaac Albéniz de Camprodon

21/7/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/neix-lassociacio-damics-del-museu-isaac-albeniz-de-camprodon/

La creació de la nova entitat respon a l’objectiu de vetllar per la institució museística dedicada al compositor Isaac Albéniz, nascut en aquesta població del Ripollès, i substitueix la fundació pública que el va inaugurar l’any 1999.

El Museu Isaac Albéniz de Camprodon va ser impulsat per Alfonso Alzamora Albéniz, net del compositor, i ofereix un recorregut didàctic sobre la vida i obra del compositor a través d’una important col·lecció d’objectes i documents personals. Així, per exemple, s’hi exposen el piano de cua Bechstein amb el qual Albéniz i el seu mecenes i amic Francis Money-Coutts van treballar a Londres la major part de la seva obra lírica, o primeres edicions de la seva biblioteca particular, algunes dedicades de pròpia mà. Destaca especialment l’escultura de Florenci Cuairan, que un selecte grup d’intel·lectuals de la República va oferir al compositor el 1935, davant de la seva tomba, al cementiri de Montjuïc de Barcelona. En aquella ocasió, Federico García Lorca va llegir el seu cèlebre Epitafio a Isaac Albéniz.

Els últims anys, l’equip gestor del Museu ha contactat amb les institucions públiques que tenen altres parts importants del llegat d’Albéniz -com la Biblioteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona-, així com amb la conselleria de Cultura i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, per convidar-los a formar part del projecte i convertir-lo així en l’únic centre de documentació dedicat íntegrament a aquest compositor.

El Museu, que dirigeix Jorge de Persia, també estudia i valora material divers -com ara correspondència, fotografies, etc- de contemporanis d’Albéniz, perquè pretén així mateix difondre la comprensió i el coneixement de tota una època i de la projecció internacional que hi va tenir la cultura catalana, no tan sols en el terreny de la música, sinó també en el de la pintura, l’escultura i la literatura, amb noms com Granados, Déodat de Séverac, Manolo Hugué, Picasso, Braque, Rusiñol…

Ara, l’Associació d’Amics del Museu Isaac Albéniz de Camprodon vol contribuir a la captació de suports econòmics tant en forma de patrocinis empresarials com particulars, a través d’una quota anual de subscripció. Els socis de la nova entitat tindran lliure accés al Museu, sols o acompanyats, i el seu nom figurarà en un panell al vestíbul d’entrada, d’acord amb tres categories en funció de la contribució: Plata, Or i Platí.

La nova Associació també espera tenir una vinculació especial amb el Festival Internacional de Música Isaac Albéniz de Camprodon, que se celebra cada any al monestir romànic de Sant Pere de la població del Ripollès. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet