ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Víctor Jiménez reivindica la 'mélodie française' com a repertori per a contratenor a Menorca

21/7/2021 |

 

Víctor Jiménez reivindica la 'mélodie française' com a repertori per a contratenor a Menorca, al costat del so evocador de l'arpa. L’artista protagonitza a l’illa, dilluns 26 de juliol, un viatge en el temps que rememora l’esclat de la ‘mélodie française’ i la converteix en un repertori revolucionàriament propi de la corda de contratenor. Jiménez desplegarà tota la seva capacitat expressiva a l’evocador entorn del Claustre del Seminari de Ciutadella

El contratenor Víctor Jiménez Díaz oferirà dilluns 26 de juliol a les 21h un recital de mélodie francesa al Claustre del Seminari de Ciutadella de Menorca. Ho farà acompanyat de l’arpista José Antonio Domené en marc del 49è Festival de Música d'Estiu de les Joventuts Musicals de Ciutadella.

Sota el títol “Nocturne, homenaje a la mélodie française”, Jiménez i Domené ens proposen un viatge al París de finals del segle XIX i les seves melodies, cançons franceses que van eclosionar a l’Europa fin-de-sciècle que van situar el gènere com a referent al costat dels Lieder alemanys. En un entorn per emmarcar com el del Claustre del Seminari de Menorca, Jiménez posarà la veu i la expressió a una selecció de peces impressionistes que, amb el desplegament sonor de l’arpa, transportarà el públic a una dimensió estètica suggerent i innovadora. Serà de la mà de Debussy, Ravel, Fauré i Hahn, com a grans exponents d’aquest gènere líric, que prenen com a base poètica plomes de poetes com Verlaine, Banville o Victor Hugo.

La producció es va estrenar a la residència de Jiménez a La Pedrera la temporada 2019-20 i és una proposta feta a mida i original del contratenor, que posa en evidència la seva capacitat d’explorar amb la seva corda nous repertoris amb un toc únic d’originalitat, conscient que la veu de contratenor pot anar molt més enllà del que a nivell historicista s’ha establert com el repertori propi, centrat en el Barroc. La proposta, per tant, ens mostra un artista sense complexes i amb gran capacitat d’assumir reptes que revelen una capacitat expressiva que va molt més enllà dels cànons i que mostra un criteri musical heterodox i alhora exquisit. La sensibilitat de l’artista s’amalgama amb la voluntat expressiva de les obres i els seus autors i el treball en diversos períodes mostra la seva vocació d’esdevenir un contratenor transversal al servei de l’art. La química amb Domené que, amb la seva arpa, és capaç de tronar matisos infinits que s’amalgamen amb la veu, és tan orgànica que l’experiència escènica es fa tan enriquidora com interpel·ladora per a un oient despert a nivell sensitiu i intel·lectual.

Tot això serà a Menorca, una illa que ja ha donat la benvinguda al contratenor en diverses ocasions com ara el Festival de Música Antiga des Migjorn Gran o el Festival d’Estiu de les Joventuts Musicals de Maó, on Jiménez se sent molt còmode. Podeu consultar més informació sobre l’esdeveniment en aquest enllaç. Les entrades tenen un preu de 20€ i un descompte pels socis de JJMM de Ciutadella. Es poden obtenir a través de la Plataforma CodeTickets i també a taquilla una hora abans del concert. 


VKB – Kultur Boutique

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet