ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Artemandoline, de gira pels Pirineus

29/7/2021 |

 

https://www.nuvol.com/musica/classica/artemandoline-de-gira-pels-pirineus-196659

El Festival de Música Antiga dels Pirineus porta el conjunt barroc Artemandoline a Llívia, Tremp i Alt Àneu

L’Església de la Mare de Déu dels Àngels de Llívia s’omplirà aviat d’espontaneïtat, d’intel·ligència, d’emoció i d’humanitat. El conjunt barroc Artemandoline hi farà un concert el proper divendres 30 de juliol, a dos quarts de deu de la nit, dins el marc del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Amb la voluntat de demostrar que “la música antiga no pertany al passat”, Artemandoline ha concebut el programa Il giardino delle delizie, un aplec de concerts i sonates per a mandolina que connecta del tot amb els oients d’avui dia, perquè ressegueix musicalment una sèrie d’emocions vitals intemporals. La mandolina, que és un instrument generalment conegut amb poca profunditat, va tenir un paper prou important durant el Barroc, i el concert de Llívia serà una bona oportunitat per comprovar-ho.

Els directors artístics de la formació, Juan Carlos Muñoz i Maria Fe Pavón, van fundar Artemandoline amb l’objectiu de recuperar obres del passat amb instruments originals i criteris filològics. El seu lema —“Tornar a les fonts: el renaixement d’un repertori oblidat”— deixa clar que es tracta d’un grup que va més enllà de la interpretació musical: donen una importància extraordinària a la recerca musicològica, a la divulgació de composicions magistrals sovint desconegudes. En aquesta ocasió, el públic podran descobrir obres de Giuseppe Antonio Brescianello, Domenico Scarlatti, Antonio Vivaldi, Fabritio Caroso, Andrea Falconiero, i també d’alguns compositors anònims.

Faran la primera parada a Llívia, però el seu pas per Catalunya no s’acaba pas aquí. D’acord amb l’afany del FeMAP d’escampar la música antiga per tot el territori pirinenc, Artemandoline també actuarà el dissabte 31 de juliol a l’Espai Cultural La Lira de Tremp i el diumenge 1 d’agost a l’Església de Sant Just i Sant Pastor de Son, al terme municipal d’Alt Àneu.

Artemandoline és un conjunt flexible, que pot actuar tant en petit grup com en format d’orquestra de cambra. Als concerts del FeMAP d’enguany, els dos directors artístics, que toquen la mandolina barroca, s’acompanyaran del guitarrista Manuel Muñoz, la mandolinista Alla Tolkacheva, el violagambista Jean-Daniel Haro i el clavecinista Vincent Bernhardt. 

Berta Coll i Bosch
Núvol

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet