ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Matthias Goerne i Juan de la Rubia obren la Schubertíada a Castelló d'Empúries

13/8/2021 |

 

https://www.lavanguardia.com/encatala/20210812/7657643/matthias-goerne-juan-rubia-obren-schubertiada-maria.html

La Schubertíada de Vilabertran superarà aquests dos anys de covid, aplicant les mesures sanitàries que exigeixen les autoritats competents. I, a més a més, amb facilitat i jugant a diverses places. Aquesta nit el festival inaugura una nova edició de manera molt especial, ja que el primer concert no l’acull la canònica de la localitat, sinó la basílica de Castelló d’Empúries (20 h), i en un format insòlit: el baríton estrella del certamen, Matthias Goerne, hi ha volgut actuar amb dos dels millors músics de la geografia espanyola: l’organista de la Sagrada Família, Juan de la Rubia, i la jove i ja molt premiada violinista María Dueñas, que aquesta primavera va guanyar el prestigiós Yehudi Menuhin.

Amb ells abordarà un programa que després portarà per altres sales d’Europa: àries de Bach i arranjaments per a veu i orgue de Brahms. Tot això al majestuós entorn de la basílica, on, de fet, se’ls escoltarà més que se’ls veurà, ja que se situaran a les altures, al costat de l’ orgue.

Schuen es lliurarà divendres amb Daniel Heide al piano al viatge hivernal schubertià, el cicle 'Winterreise'
A l’experiència estètica d’aquesta engegada la seguirà divendres el primer concert a Vilabertran (21 h) amb el baríton tirolès Andrè Schuen, “un dels cantants que funcionen millor a la taquilla”, comenta el director del festival, Víctor Medem. Schuen es lliurarà amb Daniel Heide al piano a aquest viatge hivernal, Winterreise , que és el més intens dels cicles schubertians. Ja hi va cantar en edicions anteriors La bella molinera i el Cant del cigne .

El cap de setmana el completarà dissabte un concert a l’ Espai Misteri-Deu d’Aigua de Vilajuïga que va haver de ser posposat l’any passat, amb el Kebyart Quartet, ensemble de joves i dinàmics saxofonistes que abordaran un repertori anterior a la mateixa existència del seu instrument com és Haydn, però també Glazunov i Mendelssohn. I diumenge, de nou a Castelló d’Empúries, músics catalans de primer nivell: el violoncel·lista Arnau Tomàs, la violista Anna Puig, el violinista Bernat Prat i l’organista Joan Seguí. 

MARICEL CHAVARRÍA
La Vanguardia

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet