ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Iréne Theorin, baixa en l'òpera inaugural de la temporada del Liceu

1/9/2021 |

 

https://www.ara.cat/cultura/irene-theorin-baixa-opera-inaugural-temporada-liceu_1_4101703.html

Una lesió impedirà que la soprano sueca interpreti el paper de Primadonna a 'Ariadne auf Naxos'.

Era un dels principals atractius de la inauguració de la temporada operística del Liceu, però no podrà ser. La soprano sueca Iréne Theorin ha cancel·lat a causa d'una lesió la seva participació en les funcions de l'òpera de Richard Strauss Ariadne auf Naxos, programades a partir del 22 de setembre. "Tinc el cor trencat per no poder actuar en el meu estimat Liceu i per a un públic que tant significa per a mi. Malauradament, una lesió que he patit recentment fa que hagi de centrar-me en la meva recuperació, però espero tornar al Gran Teatre tan aviat com pugui. Envio molt d’amor a tothom allà”, ha explicat la soprano sense precisar la naturalesa de la lesió. Theorin, una de les veus preferides pel públic del Liceu gràcies als papers interpretats a Tristan und Isolde i El capvespre dels déus, serà substituïda per la finlandesa Miina-Liisa Värelä, una altra veu formada en repertori wagnerià.

La baixa de Theorin no en serà l'única. També ha caigut del repartiment el tenor nord-americà Brandon Jovanovich, que no pot viatjar des dels Estats Units perquè ha sigut contacte d'un positiu de covid-19. En comptes de Jovanovich cantarà el canadenc David Pomeroy, que debutarà al Liceu.

També hi ha canvis a La flauta màgica, que es representarà al Liceu del 20 de juny al 2 de juliol. El teatre havia anunciat que Gustavo Dudamel en dirigiria totes les funcions, però "degut a motius d’agenda", tal com informa el Liceu, el director veneçolà no serà al capdavant de l'Orquestra del Liceu els dies 27 de juny i 1 de juliol. En aquestes dues funcions el substituirà el seu mestre assistent i director d’orquestra associat a l’orquestra de la Filharmònica de Los Angeles, Paolo Bortolameolli. 

Xavier Cervantes
Ara

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet