ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Concert de celebració del vintè aniversari de la creació de la Jonca

10/9/2021 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/87925/concert-de-celebracio-del-vinte-aniversari-de-la-creacio-de-la-jonca

La Fundació ONCA, emparada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà, organitza el concert de celebració del vintè aniversari de la creació de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (Jonca), que es durà a terme el diumenge 19 de setembre, a les dotze del migdia, a l'Auditori Nacional d'Andorra. Les entrades es poden comprar a partir d'aquest dijous a través de la pàgina www.onca.ad

La producció, titulada '20 anys d'emocions' anirà a càrrec de la Jonca i comptarà amb la col·laboració de músics de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA), sota la direcció del director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí.

Per a Albert Gumí, "celebrar vint anys de trajectòria de la jove formació és un orgull i voldria agrair sincerament la iniciativa de Gerard Claret, que el 2001 va dissenyar una jove orquestra com a plataforma de formació complementària a la gran tasca realitzada per les escoles de música del Principat. Brindar espais de trobada, de convivència musical, on els professionals comparteixen el seu coneixement amb els joves estudiants, és un creixement a dues bandes. Per a Andorra és important continuar potenciant la Jonca com a eina que possibilita als joves músics del país realitzar un treball musical d'excel·lència i que és alhora un trampolí per seguir els estudis superiors i professionalitzar-se tal com han fet molts dels membres actuals de l'ONCA".

El programa compta amb diferents compositors que plantegen un recorregut històric que va des de l'exuberant força de les danses del barroc francès de Rameau fins a l'alegria de la 'Fiddle dance' de Fletcher (compositor de principis del segle XX), passant per la lluminositat d'una de les simfonies de joventut de Mozart i la tendresa del Schubert més íntim.

El concert es durà a terme seguint totes les mesures de seguretat derivades de l'emergència sanitària i l'aforament és limitat. Les entrades es poden adquirir, al preu de 5 euros per localitat. No hi haurà venda de localitats el mateix dia del concert.

L'actuació compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera, entitat destinada a la promoció de la formació de joves intèrprets.

20 anys de la Jonca

La Jonca va néixer l'any 2001, com a una formació integrada per joves músics entre 12 i 25 anys, dirigits pel seu fundador Gerard Claret fins al 2013. A partir del 2014, es conviden altres directors com, Albert Gumí, Oriol Saña, Josep Martínez Reinoso, Elias Porter, Yannis Papaioannou, Jordi Claret, Sergi Claret, Josep Bracero, Francesc Planella i Jordi Coll.

La Jonca és una plataforma de formació i llançament de nous artistes del país. Promou els joves que vulguin professionalitzar-se i vetlla perquè puguin formar part de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra. La formació ha actuat a Andorra, Catalunya, les Illes Balears, Estrasburg, París, Copenhaguen i la Haia. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet