ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2021, 15 concerts de l'11 de setembre al 28 de desembre

11/9/2021 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-orgues-de-ponent-i-del-pirineu-2021-quinze-concerts-de-l11-de-setembre-al-28-de-desembre/

Organitzat per l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida, demà dissabte, 11 de setembre, comença el XXIII Festival Orgues de Ponent i del Pirineu 2021, en què l’orgue serà el protagonista indiscutible. Aquest primer concert tindrà lloc a l’església parroquial de Verdú (19 h) a càrrec de l’organista Miquel González i el tenor Roger Padullés.

Amb la voluntat d’oferir programes amplis i heterogenis, l’edició d’enguany, que segueix les mesures preventives sanitàries aplicades el darrer any, consta de quinze concerts distribuïts entre catorze municipis i deu comarques, amb músics de procedències diverses, bona part dels quals actuaran com a solistes o conjuntament amb d’altres formacions, vocals o instrumentals. Intervindran els organistes titulars de basílica de la Sagrada Família de Barcelona, Juan de la Rubia, la basílica del Pilar de Saragossa, Juan San Martín, la catedral de l’Almudena de Madrid, Roberto Fresco, la catedral de Barcelona, Josep Maria Escalona, i del monestir de Montserrat, P. Jordi-Agustí Piqué, així com els organistes i professors d’orgue a conservatoris i escoles de música Miquel González, David Malet, Jonatan Carbó, Almudena Herchiga i David González de la Viña. La part vocal comptarà amb el tenor Roger Padullés, la mezzosoprano Marta Infante, les sopranos Olga Farrando, Maria Cristina Rodríguez, Mireia Latorre i Laia Frigolé, i Coral Càrmina i la Coral Xalesta.

Els concerts, de caràcter gratuït, tindran lloc a les poblacions de les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Os de Balaguer-Les Avellanes, la Pobla de Segur, Puigcerdà, Sant Llorenç de Morunys, la Seu d’Urgell, Talarn, Tàrrega, Torres de Segre, Tremp, Verdú i Vielha-Mijaran. El festival acabarà el dia 28 de desembre a Lleida i a Vielha-Mijaran. Amb aquesta nova edició, l’Associació Amics de l’Orgue de les Comarques de Lleida continua apostant per la cultura i el seu patrimoni musical, alhora que reivindica el patrimoni local dels orgues imponents disseminats arreu del territori als municipis que els acullen i preserven.

Les persones interessades en obtenir el programa general del festival el poden sol·licitar a l’adreça electrònica odpidp@gmail.com. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet