ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Els cors de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau reprenen l'activitat

15/9/2021 |

 

Els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau reprenen l’activitat amb una temporada que inclou estrenes destacades i recupera projectes posposats per la pandèmia. El Palau de la Música Catalana obre les portes després de les millores tècniques realitzades a la Sala de Concerts

Els cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau reprenen l’activitat després de més d’un any i mig marcat per la pandèmia i proposen una temporada en què destaca la recuperació de projectes que s’havien posposat, estrenes, gires i col·laboracions amb formacions del país i directors internacionals.

La nova programació situa els cors novament al centre de l’activitat i s’alinea amb la voluntat del Palau de recuperar projectes que es van haver de cancel·lar durant la pandèmia. Amb l’objectiu de donar suport als músics participants, es recuperen projectes tan destacats com el debut del Cor de Cambra al MÜPA de Budapest i el concert del Cor Jove de l’Orfeó Català amb els prestigiosos Tallis Scholars, sota la batuta del titular de la formació britànica, Peter Phillips (12.03.22).

La temporada 2021-22 també serà una temporada d’estrenes. Una de les més destacades, el 12 de novembre al Petit Palau amb el Cor de Cambra. D’una banda, s’oferirà Reconnaissance de Kaija Saariaho, compositora convidada del Palau, una obra que és un coencàrrec d’Accentus, SWR/Südwestrundfunk for Donaueschinger Musiktage, November Music i el Palau de la Música Catalana i que havia de tenir lloc la temporada passada; i de l’altra, Invocation to the Earth de Xavier Pagès Corella, un encàrrec també del Palau en el marc del programa Barcelona Creació Sonora.

Enguany es reprèn també el projecte d’internacionalització dels cors que els darrers anys ha portat les formacions catalanes arreu amb concerts i debuts històrics a Londres, París o Viena i a gires, com les efectuades per Itàlia o la Xina. En aquest àmbit, el proper mes de maig l’Orfeó Català interpretarà la Missa de Glòria de Puccini amb l’Orquestra Simfònica de Luxemburg, sota la direcció de Gustavo Gimeno, al Palau de la Música Catalana, Théâtre des Champs Élysées de París i Philharmonie de Luxemburg, tot suposant el debut de l’Orfeó en aquestes prestigioses sales internacionals. Per la seva banda, el Cor de Cambra cantarà al costat d’Europa Galante i sota la direcció de Fabio Biondi L’Orfeo de Monteverdi al Palau i a Madrid (18 i 20.02.22), i al març viatjarà a Budapest per debutar al MÜPA (11.03.22) en un projecte recuperat de la temporada anterior per oferir-hi Ensalades i madrigals del Renaixement català. Forma part de la internacionalització de les formacions la col·laboració amb directors de prestigi internacional. En aquest sentit, el Cor de Cambra i el Cor Infantil tornaran a posar-se sota la batuta de Sir John Eliot Gardiner per oferir al costat del Monteverdi Choir i l’Orchestre Révolutionnaire et Romantique L’enfance du Christ de Berlioz a Palau 100 (16.12.21). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet