ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

DiDonato inaugura la temporada del Palau de la Música

16/9/2021 |

 

Joyce DiDonato inaugura la temporada del Palau de la Música Catalana dilluns vinent amb My favorite things, un recorregut pels antics i moderns del Barroc. La mezzosoprano torna al Palau, que enceta un projecte de llarg recorregut amb l’artista per explorar tots els seus registres musicals en temporades successives. La mezzosoprano actuarà al costat de la formació Il Pomo d’Oro

 

Dilluns que ve, 20 de setembre, la carismàtica mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato tornarà al Palau de la Música Catalana per inaugurar la nova temporada de la sala modernista fent gala de la seva versatilitat amb el programa My favorite things, un viatge fascinant a través dels autors antics i moderns del Barroc. Un programa que arriba a Barcelona després d’haver estat presentat l’agost passat als festivals de Salzburg i d’Edimburg, i la setmana passada al Festival de Bucarest i a la ciutat d’Anvers.

 

La cantant va debutar al Palau en plena pandèmia, el gener del 2021, en una mostra del seu compromís envers la Sala de Concerts, amb un programa dedicat a àries d’òpera, lied i cançó de cabaret, actuació dedicada a totes aquelles persones que van patir solitud i aïllament durant el confinament. Un concert per recordar i que va suposar un gran èxit. Per això ara torna al Palau amb My favorite things, que es va haver de cancel·lar la primavera del 2020 i que es recupera novament amb el grup Il Pomo d’Oro, sota la direcció de la concertino Zefira Valova, en un concert del cicle Palau Grans Veus.

 

El concert de dilluns serà el primer del projecte de llarg recorregut que la mezzosoprano inicia amb el Palau per presentar en temporades successives tots els seus registres musicals. Així, la temporada 2022-23, el pròxim projecte de la cantant amb Il Pomo d’Oro portarà per títol Eden, una proposta que explorarà la grandesa, el poder i el misteri de la natura a través de la música, i que també es presentarà al Palau, mentre que la temporada 2023-24 tornarà a la sala modernista amb Dido & Aeneas de Purcell.

 

El programa de dilluns abasta dos segles de música del Barroc i divideix en dues parts: Gli antichi (Els antics) i I moderni (Els moderns). Així, la primera part començarà a tall d’introducció amb la “Simfonia grave a cinque voci” d’Il primo libro delle sinfonie et gagliarde de Salomone Rossi, l’Hebreu, figura del Renaixement tardà. La primera intervenció de DiDonato arribarà amb “Illustratevi o cieli” d’Il ritorno di Ulisse in patria de Claudio Monteverdi, i continuarà amb “Intorno all’idol mio” de l’òpera L’Orontea de Pietro Antonio Cesti, un dels compositors més importants del seu temps. L’orquestra interpretarà la “Ciaccona” de Canzoni overo sonate concertate de Tarquinio Merula i la “Simfonia” de L’incoronazione di Poppea de Monteverdi, de la qual DiDonato cantarà l’ària d’Octàvia “Addio Roma”. Seguirà el “Ballo del Granduca” del ballet de l’òpera Il ballo dei reali amanti de Giovanni Battista Buonamente i la cançó Come again, sweet love de John Dowland, considerada una de les seves peces més boniques. Clourà aquesta primera part el madrigal de Monteverdi Si dolce è’l tormento, amb lletra de Carlo Milanuzzi.

 

La segona part començarà amb l’ària “Morte col fiero aspetto” de l’òpera Marc’Antonio e Cleopatra de l’alemany Adolf Hasse, seguida per tres peces de Georg Friedrich Händel: la cèlebre ària “Piangerò” de Giulio Cesare in Egitto, i l’“Obertura” i l’ària “Scherza infida in grembo al drudo” d’Ariodante. De Jean-Philippe Rameau s’escoltaran seccions instrumentals de Zoroastre, “Sarabande”, “Air en Rondeau” i “Air tres vif”, i “Orage, air pour Borée et la Rose ge” de Les indes galantes. El concert acabarà amb Händel, mitjançant l’ària “Dopo notte” d’Ariodante. “Es tanca així un trajecte que recorre la consolidació del gènere operístic des dels intents més arcaics fins a la culminació al zenit del Barroc”, com diu el periodista i crític musical Pablo Meléndez-Haddad al programa de mà del concert. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet