ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Jonca celebra els 20 anys amb homenatge sorpresa

21/9/2021 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/88111/la-jonca-celebra-els-20-anys-amb-homenatge-sorpresa

Gerard Claret, creador l’any 1993, va mostrar-se emocionat a l’auditori

L’Auditori Nacional va viure ahir un emocionant concert, d’aquells que es recordaran durant temps. L’espectacle va celebrar els 20 anys de la creació de la Jonca i va homenatjar, davant la sorpresa de tots els assistents, a Gerard Claret, qui va ser-ne el seu creador l’any 1993. A més del programa previst, la Jonca havia preparat en secret una peça composta expressament per a l’ocasió, que es va poder gaudir juntament amb un missatge d’agraïment a Claret, que es podia llegir al teló posterior de l’escenari.

Amb emoció, «llàgrimes contingudes», com ell mateix va dir, i l’auditori ple d’aplaudiments, Claret va baixar de la platea a rebre l’ovació i va oferir unes paraules en les quals va agraïr la Fundació ONCA tots els «grans moments vitals» que li ha donat. «Quan vam fundar la Jonca ho vam fer perquè fos un element motivador per als joves del país, però els més optimistes no ens podíem imaginar el que ha arribat a ser», va admetre.

La Fundació ONCA va ser la responsable de la producció titulada 20 anys d’emocions, interpretada per músics de la Jonca, en la seva majoria, però també amb la col·laboració de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), sota la direcció del director artístic de la Fundació ONCA, Albert Gumí. 


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet