ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Marco Mezquida: “El Sunset mereix un monument”

23/9/2021 |

 

http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2032570-marco-mezquida-el-sunset-mereix-un-monument.html

El gran pianista menorquí presenta dissabte l’últim disc gravat amb el seu trio, ‘Talismán’, a l’Auditori de Girona.

“Al Sun­set, hi he tocat mol­tes vega­des, una vin­tena com a mínim. Si jo visqués a Girona, hi ani­ria cada set­mana, perquè és un local molt agra­da­ble i aco­lli­dor, un d’aquells locals que real­ment creen afició i que afa­vo­rei­xen que hi hagi una veri­ta­ble escena de músics. Mereix un monu­ment”, diu Marco Mez­quida (Maó, 1987), que aquest dis­sabte torna a Girona, però no per actuar al seu esti­mat Sun­set Jazz Club, sinó a la sala de cam­bra de l’ Audi­tori de Girona (20 h, 18 euros), en el con­cert que obre la nova tem­po­rada musi­cal d’aquest equi­pa­ment.

L’ener­gia que desprèn el pia­nista menorquí és gai­rebé tan gran com la seva cre­a­ti­vi­tat: com­bina la seva recent pater­ni­tat amb diver­sos pro­jec­tes que omplen la seva agenda de con­certs: els con­certs amb el seu trio s’alter­nen amb els que fa amb Sílvia Pérez Cruz i la seva Farsa Cir­cus Band o amb el gui­tar­rista fla­menc Chi­cu­elo, però també com a mem­bre del Gon­zalo del Val Quar­tet o sim­ple­ment tot sol. El 9 d’octu­bre tor­narà a inter­pre­tar la Rhap­sody in Blue de Gershwin al Palau de la Música, amb la Simfònica del Vallès, com ja ho va fer a Tor­ro­e­lla, i el 27 del mateix mes farà un con­cert amb intel·ligència arti­fi­cial a l’Audi­tori de Bar­ce­lona, dins del Sónar. “Estic con­tent perquè, des de fa un parell d’anys, estic molt cen­trat en els meus pro­pis pro­jec­tes, al marge dels con­certs amb la Sílvia i amb Gon­zalo del Val. I con­certs com el de Gershwin i el del Sónar poden sem­blar antagònics, però per a mi for­men part de la mateixa paleta de curi­o­si­tats i inqui­e­tuds”, explica Mez­quida.

En aquesta tem­po­rada de l’Audi­tori de Girona, Marco Mez­quida com­par­teix pro­gra­mació amb dos amics que hi actu­a­ran més enda­vant: el bate­ria Ramon Prats –van com­par­tir el trio MAP– i el con­tra­bai­xista Manel Fortià, amb qui va gra­var en duet el disc My old flame. “Un banyolí, un cas­sa­nenc i un menorquí han de tenir un lloc per tro­bar-se i aquest lloc va ser l’Esmuc: un cen­tre que marca un abans i un després en el nos­tre desen­vo­lu­pa­ment com a músics, amb una for­mació uni­ver­sitària.”

Després del Talismán que pre­senta dis­sabte a Girona –un tre­ball molt per­so­nal, que com­bina sono­ri­tats moder­nes i popu­lars, medi­terrànies i ibèriques–, Marco pre­para un nou disc per al seu fla­mant trio, que sor­tirà al març: Sona­jero Suite. Autèntic orgull de pare. 

XAVIER CASTILLÓN
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet